iltasyazilim
FD Üye
Nefis Yayla Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 litre su
*5 diş sarımsak
*1 tavuk bulyon
*1 çay bardağı pirinç(ben artan pirinç pilavımı kullandım)
Terbiyesi için:
*1 su bardağı yoğurt
*Birkaç damla limon suyu
*1 yumurta
*1 dolu yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Nane, karabiber, pulbiber
Nefis Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
1 litre suyu tencereye alıp ocağın altını açalım Sarımsakları küçücük doğrayıp suya atalım Bulyon ve pirinçi de ekleyip pirinçin şişip haşlanmasını bekleyelim
Bu sırada bir kapta terbiyemizi çırpıp hazırlayalım Kaynayan çorba suyumuzdan iki kepçe terbiyeye ekleyip güzelce çırpıp terbiyenin ısınmasını sağlayalım ki çorbamıza dökünce çorbamız kesilmesin diye Terbiyemizi çorbamıza yavaşça çırparak ilave edelim Bir taşım kaynayıp pişmesini bekleyelim ve altını kapatıp sıcak sıcak servis edelim Afiyet olsun
*1 litre su
*5 diş sarımsak
*1 tavuk bulyon
*1 çay bardağı pirinç(ben artan pirinç pilavımı kullandım)
Terbiyesi için:
*1 su bardağı yoğurt
*Birkaç damla limon suyu
*1 yumurta
*1 dolu yemek kaşığı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*Nane, karabiber, pulbiber
Nefis Yayla Çorbası Tarifi Yapılışı
1 litre suyu tencereye alıp ocağın altını açalım Sarımsakları küçücük doğrayıp suya atalım Bulyon ve pirinçi de ekleyip pirinçin şişip haşlanmasını bekleyelim
Bu sırada bir kapta terbiyemizi çırpıp hazırlayalım Kaynayan çorba suyumuzdan iki kepçe terbiyeye ekleyip güzelce çırpıp terbiyenin ısınmasını sağlayalım ki çorbamıza dökünce çorbamız kesilmesin diye Terbiyemizi çorbamıza yavaşça çırparak ilave edelim Bir taşım kaynayıp pişmesini bekleyelim ve altını kapatıp sıcak sıcak servis edelim Afiyet olsun