elektronikci
FD Üye

Nefis Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- Asma yaprağı yaprak miktarı iç harcımız bitene kadar
- 3 adet büyük boy soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Nefis Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Asma yapraklarımızı önce kaynamış suda haşlıyoruz.
- Sonra bir tavada soğanı kavuruyoruz.
- Ardından salçasını ekliyoruz.
- Salça da kavrulduktan sonra pirincini tuzunu baharatlarını ekleyip 5 dakika daha kavurduktan sonra altını kapatıyoruz.
- Yapraklarımızın saplarını koparıyoruz ince ince sarıyoruz.
- Tenceremizin altına bir kaç yaprağı sarmadan koyuyoruz.
- Üzerine sardığımız sarmaları diziyoruz.
- Su kaynatıyoruz ve sarmaların üzerine gelecek şekilde döküp pişmeye bırakıyoruz.
- Üzerine limon dilimlemeyi ve tabak kapatmayı unutmuyoruz. Suyu bitmişse ve hala sarmanın pirincinde sertlik varsa üstüne az az su ilave ederek pişirmeye devam edebilirsiniz. Afiyet olsun
.