iltasyazilim
FD Üye
Nefis Waffle Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 bardak un
*1 bardak süt
*1 çay kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağının 41 kadar sıvı yağ
*Çilek
*Muz
*Kivi
*Çikolata sosu
*Ceviz
*Fındık
*Nutella
*İsteğe göre hındıstan cevizi portakal kabuğu veya bonibon kullanılabilir
Nefis Waffle Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz, 1 paket vanilyanın yarısı ve yumurta akını köpürene kadar güzelce çırpılıyor Başka bir kapta yumurtanın sarısı ve şekeri çırpıyoruz Köpüren malzemeyle karıştırıyoruz Geri kalan malzemeleri de ilave edip tekrar karıştırıyoruz Ben makinede yaptım hamurun ince veya kalın olmasına bağlı isteğe göre yarım kepçe koydum ve pişince aldım Üstüne çikolata sürdüm ve isteğe göre meyvelerle süsledim
Afiyet olsun
*2 yumurta
*1 kabartma tozu
*1 vanilya
*1 bardak un
*1 bardak süt
*1 çay kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağının 41 kadar sıvı yağ
*Çilek
*Muz
*Kivi
*Çikolata sosu
*Ceviz
*Fındık
*Nutella
*İsteğe göre hındıstan cevizi portakal kabuğu veya bonibon kullanılabilir
Nefis Waffle Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurtanın sarısını ve akını ayırıyoruz, 1 paket vanilyanın yarısı ve yumurta akını köpürene kadar güzelce çırpılıyor Başka bir kapta yumurtanın sarısı ve şekeri çırpıyoruz Köpüren malzemeyle karıştırıyoruz Geri kalan malzemeleri de ilave edip tekrar karıştırıyoruz Ben makinede yaptım hamurun ince veya kalın olmasına bağlı isteğe göre yarım kepçe koydum ve pişince aldım Üstüne çikolata sürdüm ve isteğe göre meyvelerle süsledim
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.