iltasyazilim
FD Üye
Nefis Urfa Usulü Çiğköfte Tarifi İçin Malzemeler
*Çiğ köftelik bulgur(miktarı isteğe bağlı)
*El yapımı isot
*Domates salçası( en az 2 yemek kaşığından fazla olmalı çiğkötenin tutması için bu önemlidir)
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 orta boy kuru soğan
*34 diş sarımsak
*Beş türlü
*Nar ekşisi
*Sıvı yağı
*Yeşil soğan, maydanoz, taze nane
*Çiğköftelik et( miktarı isteğe bağlı)
Nefis Urfa Usulü Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Merhabalar Öncelikle annemin enfes bir şekilde hazırladığı gelen misafirlerimizin bile tadınca çok beğendiği bir çiğ*köfte tarifimizi sizinle paylaşmak istiyorum Bu çiğ köfte çok farklı fazla malzeme kalabalığına gerek yok Öncelikle çiğ köfte leğenimizin bir köşesinde çok minik doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ekliyor hafif su ile ıslattığımız isotumuzu domates, biber salçası ve biraz nar ekşisi ile sos elde edip bir 10 dk kadar o sosu dinlendiriyoruz Daha sonra leğenimize o sos kadar bulgur ekliyoruz ki asıl önemli olan nokta şu ki bulgur asla sostan daha fazla olmamalı ve buz yardımı ile hiç su vermeden yoğuruyoruz kıvamını isteğe göre ayarladıktan sonra minik doğradığımız yeşil soğan maydanoz ve taze naneyi ekleyerek biraz daha yoğuruyoruz daha sonra etimizi ekliyoruz Ve son olarak nar ekşisi sıvı yağı ve sudan bir sos hazırlıyoruz çiğköftemizin servisi sırasında çiğ köftemize çok az o sostan verip kalan sosu da servis yaparken çiğ köftemizin sıkımın da kullanıyoruz Afiyet bal şeker olsun
*Çiğ köftelik bulgur(miktarı isteğe bağlı)
*El yapımı isot
*Domates salçası( en az 2 yemek kaşığından fazla olmalı çiğkötenin tutması için bu önemlidir)
*Yarım yemek kaşığı biber salçası
*1 orta boy kuru soğan
*34 diş sarımsak
*Beş türlü
*Nar ekşisi
*Sıvı yağı
*Yeşil soğan, maydanoz, taze nane
*Çiğköftelik et( miktarı isteğe bağlı)
Nefis Urfa Usulü Çiğköfte Tarifi Yapılışı
Merhabalar Öncelikle annemin enfes bir şekilde hazırladığı gelen misafirlerimizin bile tadınca çok beğendiği bir çiğ*köfte tarifimizi sizinle paylaşmak istiyorum Bu çiğ köfte çok farklı fazla malzeme kalabalığına gerek yok Öncelikle çiğ köfte leğenimizin bir köşesinde çok minik doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı ekliyor hafif su ile ıslattığımız isotumuzu domates, biber salçası ve biraz nar ekşisi ile sos elde edip bir 10 dk kadar o sosu dinlendiriyoruz Daha sonra leğenimize o sos kadar bulgur ekliyoruz ki asıl önemli olan nokta şu ki bulgur asla sostan daha fazla olmamalı ve buz yardımı ile hiç su vermeden yoğuruyoruz kıvamını isteğe göre ayarladıktan sonra minik doğradığımız yeşil soğan maydanoz ve taze naneyi ekleyerek biraz daha yoğuruyoruz daha sonra etimizi ekliyoruz Ve son olarak nar ekşisi sıvı yağı ve sudan bir sos hazırlıyoruz çiğköftemizin servisi sırasında çiğ köftemize çok az o sostan verip kalan sosu da servis yaparken çiğ köftemizin sıkımın da kullanıyoruz Afiyet bal şeker olsun