iltasyazilim
FD Üye
Nefis Turşu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*2 kase kadar lahana veya fasulye turşusu (Ben lahana kullandım fakat içine az miktarda kornişon da kattım )
*1 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*Su
Nefis Turşu Kavurması Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Yardımcı yemekler için çok pratik bir alternatifi sizlerle paylaşmak istedim Karadeniz’de sıkça yapılan turşu kavurması tarifi hem çok lezzetli hem de kolay Buyrun lütfen
Öncelikle turşuyu 510 dk kadar suda bekletelim ki kavurmamız çok tuzlu olmasın Daha sonra suyunu süzüp küçük küçük doğrayalım Sıvı yağ koyup salçayı da ilave ettiğimiz tavada salçayı birkaç dakika kavurduktan sonra turşuyu ekleyelim Ocağın altını kısalım Turşumuzu ara ara karıştırarak güzelce kavuralım Piştikçe salçasını çekecek ve küçülecektir Ocağın altını kapatalım ve ilk sıcağı geçtikten sonra servis edelim Ben soğuk meze halini daha çok seviyorum, tercih size kalmış Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 kase kadar lahana veya fasulye turşusu (Ben lahana kullandım fakat içine az miktarda kornişon da kattım )
*1 5 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı domates salçası
*Su
Nefis Turşu Kavurması Tarifi Yapılışı Herkese merhaba Yardımcı yemekler için çok pratik bir alternatifi sizlerle paylaşmak istedim Karadeniz’de sıkça yapılan turşu kavurması tarifi hem çok lezzetli hem de kolay Buyrun lütfen
Öncelikle turşuyu 510 dk kadar suda bekletelim ki kavurmamız çok tuzlu olmasın Daha sonra suyunu süzüp küçük küçük doğrayalım Sıvı yağ koyup salçayı da ilave ettiğimiz tavada salçayı birkaç dakika kavurduktan sonra turşuyu ekleyelim Ocağın altını kısalım Turşumuzu ara ara karıştırarak güzelce kavuralım Piştikçe salçasını çekecek ve küçülecektir Ocağın altını kapatalım ve ilk sıcağı geçtikten sonra servis edelim Ben soğuk meze halini daha çok seviyorum, tercih size kalmış Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.