Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Tepsi Kebabı (Hatay Usulü)

Nefis Tepsi Kebabı (Hatay Usulü)
0
62

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
nefis-tepsi-kebabi-hatay-usulu.jpg

Nefis Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller


Kıyma için materyaller;
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kapya yahut yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Yemek kaşığının ucu kadar biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
Baharatlar ;
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Üzeri için;
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet soğan
  • 1 adet patates
Son olarak üzerine dökmek için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yemek kaşığının yarısı kadar biber salçası
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ

Nefis Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymamızın içine soğan, maydanoz,biberi çok küçük kesimler halinde doğrayıp tepsiye koyuyoruz.
  2. Sarımsağı da ezip ekledikten sonra salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip yeterlice yoğuralım tepsimize yayalım. ( kıymamız tepsi de ince olacak).
  3. Tepsimize yaydığımız kıymamızın üzerine de patates, soğan, domates ve biberi ekleyelim.
  4. Son olarak salçalı ve yağlı suyumuzu üzerine döküp 200 derecelik fırınımızda pişirelim.
Not:yanına ayran, turşu, maydanoz, roka ve pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.

Nefis Tepsi Kebabı (Hatay Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt