teknolojiuzmani
FD Üye

Nefis Tavuk Şinitzel (Körili) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Un- galeta unu
- Sıvıyağ
Nefis Tavuk Şinitzel (Körili) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yıkamış olduğumuz tavuk göğsünü dilimler halinde kesiyoruz.
- Geniş bir tabakta yumurta, köri, tuz ve baharatları çırpıyoruz.
- Diğer bir tabağa unu, bir öbür tabağa galeta ununu alıyoruz.
- Tavukları sırayla evvel una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa sonra tekrar yumurtaya ve galeta ununa bulayıp evvelce ısıtılmış yağda kızartıyoruz.
- Burada dikkat edilmesi gereken bir tarafı büsbütün kızardıktan sonra öteki tarafını çevirmelisiniz. Bu halde içi daha yeterli pişecektir. Tanım pratik bir o kadar da lezzetli. Dışı çıtır içi yumuşacık oluyor. Deneyeceklere afiyet olsun. ????????️