
Nefis Sade Köy Bulguruyla Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 tablet tavuk bulyon Siz sevmiyorsanız tuz kullanabilirsiniz
Nefis Sade Köy Bulguruyla Pilav Tanımı Yapılışı
- Bulgur soğuk suyla yıkanıp suyu güzelce süzdürülür.
- Tencereye sıvı yağ alınır yağ ısınınca bulgur yağın üzerine konur.
- Bulgurlar tane olana kadar tıpkı pirinç pilavı üzere kavrulur bulyon tabletle.
- Daha sonra bulgurların üstünü örtecek halinde kaynar su koyuyoruz.
- Pilav piştikten sonra iki kaşık tereyağını pilavın üzerine kesim parça dağıtıyoruz.
- Kapağını kapatıyoruz.
- Demlenen pilavı servis etmeden evvel üzerine koyduğumuz yağı nazikçe pilava yediriyoruz.
- (Not) şayet yufkanın üzerine dökmek isterseniz biraz daha suyunu fazla koyabilirsiniz afiyet olsun.