iltasyazilim
FD Üye
Nefis Pizzam Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 yumurta
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 – 3 5 su bardağı un
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay bardağından bir parmak eksik süt
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığından daha az tuz
*kekik
*karabiber
*pul biber
Üzeri için;
*sucuk
*sosis
*siyah zeytin
*yeşil zeytin
*mısır
*kaşar peyniri
Nefis Pizzam Tarifi Yapılışı Hamuru için maya , süt, şeker kabımızda 5dk mayalanır daha sonra diğer malzemeler yani sıvı yağ, tuz ,yumurta katılır biraz karıştırdıktan sonra un ilave edilir on dakika yoğurulur ve tepsi büyüklüğünde unlu zeminde açılır tepsimize koyulur ve üzerine sosumuzu süreriz (salçalar şeker tuz süt ve baharatlar bir kasede karıştırılır sos bu şekilde) onlar bir kenarda mayalanırken üzeri için malzemeler ince bir şekilde kesilir ve hamurumuzun üzerine koyulur benim zeytinlerim dilimlenmiş sekildeydi onları da ekledim mısır da ekleyerek kaşar peynirinin bir kısmını pişirmeden üzerine koydum diğer kalanı da pizza fırından çıktıktan sonra koydum sıcağıyla eridi bu şekilde tamamladım 200° önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim kesinlikle tavsiye ederim çünkü çok lezzetli oluyor afiyet olsun
*
*1 yumurta
*1 paket instant maya
*2 yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ılık süt
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*3 – 3 5 su bardağı un
Sosu için;
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay bardağından bir parmak eksik süt
*1 çay kaşığı şeker
*1 çay kaşığından daha az tuz
*kekik
*karabiber
*pul biber
Üzeri için;
*sucuk
*sosis
*siyah zeytin
*yeşil zeytin
*mısır
*kaşar peyniri
Nefis Pizzam Tarifi Yapılışı Hamuru için maya , süt, şeker kabımızda 5dk mayalanır daha sonra diğer malzemeler yani sıvı yağ, tuz ,yumurta katılır biraz karıştırdıktan sonra un ilave edilir on dakika yoğurulur ve tepsi büyüklüğünde unlu zeminde açılır tepsimize koyulur ve üzerine sosumuzu süreriz (salçalar şeker tuz süt ve baharatlar bir kasede karıştırılır sos bu şekilde) onlar bir kenarda mayalanırken üzeri için malzemeler ince bir şekilde kesilir ve hamurumuzun üzerine koyulur benim zeytinlerim dilimlenmiş sekildeydi onları da ekledim mısır da ekleyerek kaşar peynirinin bir kısmını pişirmeden üzerine koydum diğer kalanı da pizza fırından çıktıktan sonra koydum sıcağıyla eridi bu şekilde tamamladım 200° önceden ısıtılmış fırında 30 dk pişirelim kesinlikle tavsiye ederim çünkü çok lezzetli oluyor afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.