
Nefis Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 silik yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silik yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (Ben tam buğday unu da ekledim dilerseniz tam buğday unu ile de yapabilirsiniz)
- 3 domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 kaşık sıvı yağ
- Kekik ve tuz
Dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz benim kullandıklarım:
- Sucuk
- Sosis
- Yeşil biber
- Kırmızı kapya biber
- Yeşil zeytin
- Mor soğan
- Kaşar peynir
- Çeri domates
Nefis Pizza Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru yoğuralım. Un hariç hamur gerecini bi kapta karıştırın ve aldığı kadar un ekleyin.
- Hamurunuz ele yapışmayacak bir hamur olsun. Ben biraz tam buğday unu da ekledim.
- Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
- Bu ortada gereçleri doğrayın. Gereçler size kalmış. Ben üstteki gereçleri kullandım.
- Hamuru tezgaha alın un serpin ve havasını aldıktan sonra 4 bezeye ayırın.
- Kalın sevenler 3 beze yapabilir.
- Bezeleri açın fotoğraftaki üzere ben yağlı kağıtlara açtım süratli hızlı pişirmek için. Hazırladığımız domates sosunu sürün ve üzerine kaşar peynir rendesini ekleyin.
- Üzerine materyallerinizi dizin. 200 derecede yaklaşık 20 dk pişirin afiyet olsun.