Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Patlıcan ve Patatesli Fırın Yemeği

Hoş geldin! kazimdemir tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Nefis Patlıcan ve Patatesli Fırın Yemeği
0
66

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
nefis-patlican-ve-patatesli-firin-yemegi.jpg

Nefis Patlıcan ve Patatesli Fırın Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 400 gram kıyma
  • 5 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 1 tane doğranmış kapya biber
  • 1 tane doğranmış çarliston biber
  • 5 diş dilimlenmiş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Nefis Patlıcan ve Patatesli Fırın Yemeği Tanımı Yapılışı

  1. Bir tencerede zeytinyağı ile soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kıymayı ekleyin ve 3 dakika kadar daha kavurun.
  3. Biberleri, sarımsağı, tuzu, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyin ve 3 dakika kadar daha kavurun.
  4. Zebra desenli soyduğunuz ve küp biçiminde doğradığınız patlıcanları ekleyin ve 10 dakika kadar daha kavurun. Patlıcanların piştiğinden emin olun.
  5. Farklı bir tavada ayçiçek yağında küp doğradığınız patatesleri 10 dakika kadar kızartın. Patateslerin piştiğinden emin olun.
  6. Kızarttığınız patatesleri patlıcanlı karışıma katın. Tuzun kâfi olup olmadığını denetim edin.
  7. Başka küçük bir tencereye tereyağını alın.
  8. Tereyağı eriyince salçaları katın ve salçaların kokusu çıkana kadar kavurun.
  9. Salçalı karışıma tuz ve 1, 5 su bardağı suyu ekleyin ve 10 dakika kadar pişmeye bırakın.
  10. Patlıcanlı harcı fırına sağlam bir kaba alın.
  11. Hazırladığınız salçalı sosu üzerine gezdirin.
  12. Üzerine kaşar peyniri serpin.
  13. 200 derece fırında kaşarlar eriyip biraz kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun????.
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt