iltasyazilim
FD Üye
Nefis Patates Püreli Patlıcan Sandal Tarifi İçin Malzemeler
*4 tane büyük patlıcan
*200 grm kıyma
*3 tane orta boy soğan
*3 tane orta boy
*yeşil biber
*3 tane orta boy domates
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz karabiber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates püresi için;
*3 tane haşlanmış patates
*4 yemek kaşığı süt
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
*Salça
*Su
Nefis Patates Püreli Patlıcan Sandal Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı alaca olacak şekilde soyup, ortadan ikiye bölüp, tuzlu su içerisinde biraz bekletelim
O arada düdüklümüzün içine patatesleri koyup haşlayamaya bırakalım
İç harcımız için tavanın içerisinde yemeklik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağ ile biraz kavuralım
Üzerine küçük küçük doğradığımız biberleri ve kıymayı ekleyip 23 dakika kavuralım
Küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyelim
En son tuz, karabiber ve salçayı da ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirip altını kapatalım
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızı yıkayıp, havlu kağıt ile patlıcanlarımızı kurulayalım
Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı güzelce kızartalım
Kızarmış olan*patlıcanlarımızı fırın kabımıza alalım
Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup bir kabın içerisine alıp üzerine süt ve tuzu ekleyip elimiz ile hamur yoğurur gibi biraz yoğuralım
Daha sonra sonra borcama veya fırın tepsisine kızarmış olan patlıcanları dizip içlerini kıymalı iç harç ile dolduralım
Patates püresinden elimiz ile biraz alıp iç harcın*üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim
Daha sonra üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri serpiştirelim
En son bir tabağın içerisinde 1 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirip 170 derece fırında peynirler güzelce eriyene kadar pişirelim Herkese afiyet olsun
*4 tane büyük patlıcan
*200 grm kıyma
*3 tane orta boy soğan
*3 tane orta boy
*yeşil biber
*3 tane orta boy domates
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz karabiber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
Patates püresi için;
*3 tane haşlanmış patates
*4 yemek kaşığı süt
*Tuz
Üzeri için;
*Kaşar peyniri
*Salça
*Su
Nefis Patates Püreli Patlıcan Sandal Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanlarımızı alaca olacak şekilde soyup, ortadan ikiye bölüp, tuzlu su içerisinde biraz bekletelim
O arada düdüklümüzün içine patatesleri koyup haşlayamaya bırakalım
İç harcımız için tavanın içerisinde yemeklik doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağ ile biraz kavuralım
Üzerine küçük küçük doğradığımız biberleri ve kıymayı ekleyip 23 dakika kavuralım
Küp küp doğradığımız domateslerimizi ekleyelim
En son tuz, karabiber ve salçayı da ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirip altını kapatalım
Tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanlarımızı yıkayıp, havlu kağıt ile patlıcanlarımızı kurulayalım
Daha sonra kızgın yağda önlü arkalı güzelce kızartalım
Kızarmış olan*patlıcanlarımızı fırın kabımıza alalım
Haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyup bir kabın içerisine alıp üzerine süt ve tuzu ekleyip elimiz ile hamur yoğurur gibi biraz yoğuralım
Daha sonra sonra borcama veya fırın tepsisine kızarmış olan patlıcanları dizip içlerini kıymalı iç harç ile dolduralım
Patates püresinden elimiz ile biraz alıp iç harcın*üzerini kapatacak şekilde yerleştirelim
Daha sonra üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar peyniri serpiştirelim
En son bir tabağın içerisinde 1 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı salçayı karıştırıp patlıcanların üzerine gezdirip 170 derece fırında peynirler güzelce eriyene kadar pişirelim Herkese afiyet olsun