Nefis Mayalı Pişi Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiğince un
- Un
- Kaşar peyniri (istediğiniz peynirle olur ben karıştırıyorum)
- Yağlı böreklik peynir
- Maydanoz
- Sıvıyağ
Nefis Mayalı Pişi Tanımı Yapılışı
- Hamuru için derin bir kaba yoğurt ve suyu alalım.
- Üzerine şeker, tuz ve mayayı ekliyoruz.
- Unu yavaş yavaş ek ederek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar un ek edelim.
- Hamuru mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru tezgaha un serperek bütün hamuru dökelim.
- Uzunlamasına bir forma getirip kesme aparatıyla hamuru dilimleyelim.
- Bir kaba kaşarı yağlı tuzlu böreklik peyniri ve maydanozu karıştıralım.
- Her hamur parçasını merdane ile açıp içine karışımımızı koyup kapatalım.
- Çok kalın olmamalı çünkü piştikçe inanılmaz kabarıyor ????.
- Tavamıza yağ ekleyip orta ateşte kontrollü çevirelim ki bi tarafı orantısız kabarmasın. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.