
Nefis Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 12 yaprak lazanya(sayı pişirme kabınızın büyüklüğüne göre değişir)
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet domates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 su bardağı su
- Tuz
- Pulbiber
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 su bardağı süt
- 50 gram tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 fiske karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Nefis Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kıyma ile birlikte kavurun.
- Üzerine rendelenmiş domates, sarımsak ve salçayı ekleyerek karıştırın.
- İyice kavrulan sosa 1. 5 su bardağı su ekleyin tuz ve pulbiberini de atıp pişmesini sağlayın.
- Beşamel sosu için bir kaba tereyağını erittikten sonra unu ekleyip kavurun üzerine sütü yavaş yavaş ilave edip topaklanmamasını sağlayın.
- Muhallebiden daha cıvık olacak şekilde pişirin.
- Borcamı veya ısıya dayanıklı herhangi bir kabınızı hafif yağlayıp önce lazanyaları sonra beşamel sosu üzerine yayın.
- Sonrada kıymalı sosu yayıp tekrar lazanya koyarak bu şekilde devam edip bitirin.
- En son lazanyanın üzerine sadece beşamel sos ve kaşar peyniri döküp 180°fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
- Pişirme tavsiyesi: ben gün içinde yapıyorum akşama kadar bekletiyorum ki kıymalı sos lazanya hamurunu iyice yumuşatsın.