
Nefis Kayseri Yağlaması Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş için;
- 5 su bardağı un (duruma göre ekle)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı silme tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 domates
- 2 biber
- 1 tatlı kaşığı domates salça
- 1 tatlı kaşığı biber salça
- 2 y kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (salçam tuzlu olduğu için ben tuz eklemedim)
- 1 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı toz biber
Nefis Kayseri Yağlaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına un ve yağ dışında tüm malzemeleri koyup karıştır.
- En son içine ununu yavaş yavaş ekle yağını dök karıştırıp üzerini kapat yarım saat dinlendirmeye bırak.
- Tavaya biraz sıvı yağ ve tereyağ koy soğan biber kavur kıymayı koy salçayı ekle pişmeye yakın diğer malzemeleri ekle altını kapat.
- Hamurunu küçük parçalar halinde oklavayla aç (ben 2 kişi olduğumuz için 8 taneden yaptım.)
- Kızgın tavada önlü arkalı 1 er dk pişir sert olmamasına dikkat et.
- Pişen lavaşı katlayıp kıyma tavasının sosuna iyice bula. Her lavaş için bunu yap.
- Lavaşların üzerine kıymalarını dök.
- En son üzerine maydanozunu ve yoğurdunu dök kayseri yağlaman hazır. Şimdiden afiyet olsun.