Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Islak Nutelalı Pasta

Hoş geldin! bulo1337 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Nefis Islak Nutelalı Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Nefis Islak Nutelalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için;


*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*3 yemek kaşığı kakao
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 su bardağından 1 parmak eksik un

Kek ıslatmak için;


*1 su bardağı süt

Kreması için;


*2 süt krema (schlagsahne)
*5 tane küçük pakete 8 grmlık krem sertleştirici (sahnefest)
*Yarım çay bardağı süt eger çok sert olursa krema
*250 gr mascarpone
*3 yemek kaşığı nutella(kremanın yarısına eklenip çırpılacak)

Ganaj için;


*1 paket (200 ml) sıvı krema
*120 gr bitter çikolata (15 paket)

Nefis Islak Nutelalı Pasta Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın
*Daha sonra süt, yağ, kakao, vanilya koyup karıştıralım
*Son olarak un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın
*Çok koyu olmayan akışkan kıvamda bir kek hamuru olsun
*Altını yağladığımız borcama kek harcını içine dökelim
*Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2025 dk pişirelim
*Kreması için krem sertleştirici sini ve süt kremasını bardağı koyulaşana kadar çırpalım
*Üzerine mascorponeyı ekleyip çırpmaya devam edelim
*Çok koyu olursa biraz süt ekleyin kekin üzerine rahat sürülmesi için Ondan sonra
*Kremayı ikiye bölelim Biri sade kalsın, diğerine 2 yemek kaşığı nutella ekleyip çırpalım
*Fırından çıkan kekimizi bir su bardağı süt ile her yerini güzelce ıslatalım
*Soğumaya bırakalım ve soğuduktan sonra önce beyaz kremayı döküp yayalım
*Üzerine nutellalı kremayı döküp yayalım ve buzdolabına iyice donması için kaldıralım 34 saat güzelce donsun
*34 saat sonunda ganaj için kremayı tencereye alalım, kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım
*Üzerine çikolata ekleyip eriyip krema ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakalım
*İyice donmuş soğumuş olan pastamızın üzerine ılık ganajı dökelim Her yerine yayalım
*12 saat kadar daha donması için dolaba kaldıralım
*Üzerindeki çikolata donduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz ????? harika bir pasta yedikce yedirten ?????
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt