
Nefis Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Nefis Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın. Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin. Vanilini de ekleyin, koyup tekrar karıştırın.
- Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin. Karışıma ekleyin. Son bir kez daha güzelce çırpın.
- Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın. Sıvı yağı da ilave edin. Kakaoyu ekleyin. Kaynayınca ocaktan alın.
- Fırından çıkan kekin üzerine çatal bıçak ile delikler açın. Ocakta hazırladığımız sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
- Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra servis yapalım.
- Kakaolu ıslak kek tarifinin servis önerisi.
- Arzuya göre fındık parçaları ya da rendelenmiş hindistan cevizi ile birlikte servis edebilirsiniz.