Nefis İçli Biber Dolması (Fırında) Tanımı İçin Materyaller
- 20 adet biber dolması
- 4-5 adet kırmızı biber
- 3 orta uzunluk soğan
- 5-6 adet sarımsak
- 3 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay bardağı mısır özü yağ
- 1 et bulyon
- 1-2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 6 su bardağı su
- 1 küp şeker
Nefis İçli Biber Dolması (Fırında) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcımızı hazırlayıp yoğuruyoruz. Bir gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Sonraki gün çıkarıp tavamızda biraz kavuruyoruz.
- Biberlerimizin içlerini alıp yıkıyoruz. Zıt çevirip altlarını kürdanla delikler açıyoruz. İç harçlarımızı biberlere dolduruyoruz.
- Burada püf noktası sıkı doldurmayın. Üzerlerini dilimlediğimiz domateslerle kapatıyoruz. Fırın tepsisine yan formda diziyoruz.
- Sonumuzu üzerinde gezdiriyoruz. 2 adet yağlı kağıdımızla kapatıyoruz (Islanmış olmalı)
- Evvelden ısıtılmış fırınımızda 1 saat pişiriyoruz. Piştikten sonra yağlı kağıdımızı çıkarıp 10 dakikada üzerini pişiriyoruz. Üzerlerin kızarması için. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.