
Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
- Un (Adeti 100 gram için yaklaşık 10-12 adet hamburger ekmeği çıkıyor)
- 1 kilo kıyma
- 1 yumurta( küçükse 2 tane)
- Yarım çay bardağı galeta unu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça ve ketçap
- 1.5 yemek kaşığı turşu suyu (Acısız)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz (Silme)
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kimyon
Nefis Hamburger Ekmeği Ve Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamuru için sütü, suyu ve şekeri cezveye alıp ılıklaştıralım. Ardından üzerine mayayı döküp üzerini kapatalım.
- Bu şekilde bir ön mayalama yapıp mayayı aktifleştireceğiz. Bu yöntemle tüm mayalarımız kabarık ve güzel olur. 5 dakika bekletip mayanın kabarmasını sağlayalım.
- O sırada biz diğer malzemeleri bir kaba döküp ardından kabaran mayayı da ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
- Sonrasında yavaş yavaş unu ekleyelim. Hamur çok hafif ele yapışacak kıvama gelince üzerini kapatıp mayalanmasını bekleyelim.
- Dikkat havalar soğuk olduğu için hamurun kabarması zorlaşabilir lütfen sıcak ortamda bekletelim ya da fırını 5-10 dakika ısıtıp kabı fırında bekleterek de bunu yapabilirsiniz.
- Kabaran hamuru eşit bezelere bölün. Ben hassas tartıda 100 gram olacak şekilde böldüm. Terazi yoksa göz kararı ile eşit büyüklükte bezeler yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Tepsiyi ılık fırına koyun ve 1 saat tepside mayalanıp tekrar kabarmasını sağlayın. Hamurlarınız artık hazırsa üzerin bir yumurta sarısına çok çok az pekmez ve sıvı yağ karışımı yapın ve hamurların üzerine sürün.
- 150 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Piştikten sonra tepsinin üzerini bez ile sarın ve 10 dakika dinlendirin.
- Köftesi için; tüm malzemeleri bir kaba alarak 20-35 dakika yoğurun. Ve yoğurma işlemi bittikten sonra mümkünse 3-4 saat dinlendirmeye dolaba alın. Vakit yoksa hemen pişirmeye de başlayabilirsiniz.
- Aslında turşu suyu sadece ıslak hamburgerlere koyulur ama ben normal köfte harcına da ekliyorum lezzetli oluyor.
- Köfteyi demir döküm tavada alt üst çok pişmeyecek şekilde kızartın ve üstüne cheddar peyniri ekleyin (İsteğe bağlı)
- Daha sonra ekmeğin arasına ilk önce yoğur sarımsak mayonezli ve kekik karışımını sürün ardından köfte ve daha sonra turşu marul ve domatesi ekleyerek hamburgerleri hazırlayın. Çok çok lezzetli bir tarif
deneyip paylaşmayı unutmayın afiyet olsun ????