iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ezo Gelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*Yarım çay bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı ince bulgur
*1 tane kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*6 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Kimyon ,karabiber
*Nane
Nefis Ezo Gelin Çorbası Tarifi Yapılışı Tereyağını eritip kuru soğanları ekliyoruz kavuruyoruz sarımsakları küçük küçük doğrayıp, kavuruyoruz bi kaç dakika sonra yıkamış olduğumuz mercimek ve pirinçi ekliyoruz bulguru da koyalım ve karıştıralım baharatlarımızı ekleyelim, 6 su bardağı sıcak suyunu koyuyoruz ve tencerenin kapağını kaynayana kadar bırakıyoruz Başka bir tencerede sıvı yağımızı unumuzu koyup unun kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz ,sonra salçamızı da ekleyip kavuralım Kuru naneyi ekleyip karıştıralım kavurana kadar sonra 2 sıcak su bardağı suyumuzu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Karıştırmaya bakmayalım Kaynayınca sosumuzu çorbaya ekleyip karıştıralım Benim çorbama kıvamı güzeldi su koymadım eğer siz sulu isterseniz su koyabilirsiniz sıcak su ilave edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
EĞER TARİFİMİ BEĞENDİYSENİZ YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN
*1 su bardağı kırmızı mercimek
*Yarım çay bardağı pirinç
*Yarım çay bardağı ince bulgur
*1 tane kuru soğan
*1 diş sarımsak
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*6 su bardağı sıcak su
*Tuz
*Kimyon ,karabiber
*Nane
Nefis Ezo Gelin Çorbası Tarifi Yapılışı Tereyağını eritip kuru soğanları ekliyoruz kavuruyoruz sarımsakları küçük küçük doğrayıp, kavuruyoruz bi kaç dakika sonra yıkamış olduğumuz mercimek ve pirinçi ekliyoruz bulguru da koyalım ve karıştıralım baharatlarımızı ekleyelim, 6 su bardağı sıcak suyunu koyuyoruz ve tencerenin kapağını kaynayana kadar bırakıyoruz Başka bir tencerede sıvı yağımızı unumuzu koyup unun kokusu çıkana kadar karıştırıyoruz ,sonra salçamızı da ekleyip kavuralım Kuru naneyi ekleyip karıştıralım kavurana kadar sonra 2 sıcak su bardağı suyumuzu ekleyip kaynayana kadar karıştıralım Karıştırmaya bakmayalım Kaynayınca sosumuzu çorbaya ekleyip karıştıralım Benim çorbama kıvamı güzeldi su koymadım eğer siz sulu isterseniz su koyabilirsiniz sıcak su ilave edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
EĞER TARİFİMİ BEĞENDİYSENİZ YORUM YAPMAYI UNUTMAYIN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.