Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nefis Et Kavurma (Düdüklüde)

Nefis Et Kavurma (Düdüklüde)
0
112

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
nefis-et-kavurma-duduklude.jpg

Nefis Et Kavurma (Düdüklüde) Tanımı İçin Materyaller

  • 750gr kuşbaşı et
  • 200 gram iç yağ (sevmeyenler 2 yemek kaşığı tereyağ da kullanabilir)
  • 1 adet orta uzunluk soğan (dörde bölünecek)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı sıcak su (suyu az isterseniz 1 bardak kafidir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik

Nefis Et Kavurma (Düdüklüde) Tanımı Yapılışı

  1. Düdüklü tencere ocağa alınır içine iç yağ eklenir.
  2. Yağlar eriyince kıkırdak dokular tencereden bir kaşıkla alınır.
  3. Etler tencereye eklenip yeterlice rengi dönünceye suyunu salıncaya kadar kavrulur.
  4. Dörde bölünmüş soğanlar eklenir ve atl üst edilir.
  5. Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve sıcak suyu ek edip düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
  6. Düdük ötünceye kadar orta ateşte (orta gözde)pişirelim.
  7. Düdük öttükten sonra kısık ateşte 40 dakika daha pişirip altını kapatalım.
  8. Düdük söndükten sonra tenceremizi açalım.
  9. Kekik ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  10. Bir servis tabağına etleri alalım.
  11. Etlerimiz servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt