iltasyazilim
FD Üye
Nefis Elde Açma Kıymalı Bohça Börek Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yumurta
*Yarın su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*Yarım su bardağından bir parmak eksik su
*Tuz
*Alabildiği kadar un (varsa unun 1 bardak kadarını tam buğday unundan ekleyelim)
İç harcı için :
*400500 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Nefis Elde Açma Kıymalı Bohça Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bu börek gerçekten şahane lezzeti ile hamuru ile ağızda dağılan harika bir börek Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum Yapmayanın pişman olacağına emin olduğum bir tarif
Öncelikle hamuru hazırlayarak başlayalım Bunun için hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım Unu da bir bardağını eğer varsa tam buğday unundan kullanırsak çok daha lezzetli oluyor Azar azar unu ekleyelim Ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim Hamurun üzerini streç film ile sarıp 25 dakika kadar bekletelim Bu sırada iç harcını hazırlamak için 1 adet soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım ve ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım Tuz karabiber ve pul biberi ekleyelim Ocağı kapatıp ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım Harcımız hazır
*1 su bardağı yoğurt
*1 yemek kaşığı sirke
*1 yumurta
*Yarın su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
*Yarım su bardağından bir parmak eksik su
*Tuz
*Alabildiği kadar un (varsa unun 1 bardak kadarını tam buğday unundan ekleyelim)
İç harcı için :
*400500 gr kıyma
*1 adet soğan
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*Tuz
*Karabiber
*Pul biber
Nefis Elde Açma Kıymalı Bohça Börek Tarifi Yapılışı
Merhaba arkadaşlar bu börek gerçekten şahane lezzeti ile hamuru ile ağızda dağılan harika bir börek Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum Yapmayanın pişman olacağına emin olduğum bir tarif
Öncelikle hamuru hazırlayarak başlayalım Bunun için hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alalım Unu da bir bardağını eğer varsa tam buğday unundan kullanırsak çok daha lezzetli oluyor Azar azar unu ekleyelim Ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim Hamurun üzerini streç film ile sarıp 25 dakika kadar bekletelim Bu sırada iç harcını hazırlamak için 1 adet soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuralım ve ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım Tuz karabiber ve pul biberi ekleyelim Ocağı kapatıp ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım Harcımız hazır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.