
Küçükten büyüğe herkese bamya sebzesini sevdirecek hem de sağlıklı bir atıştırmalık tanımı arıyorsanız bamya kızartması tam size nazaran. Sosuyla ağızlara layık olacak hem de damaklarda iz bırakacak olan bamya kızartmasını pratik bir halde hazırlamak için kesinlikle metnimize göz atmalısınız.
Bamya, Ebegümecigillerden bir bitki olmak bir arada kışın pişen yemeklerin vazgeçilmezleri arasındadır. İçeriğindeki yapışkan likit bölgeyken birçok kimseyi rahatsız etse de farklı bir biçimde pişirebilirsiniz. Birçok devlette en çok tercih edilen bitkilerden biri olan bamya, Asya memleketlerinde yemeğinin yanı sıra tıbbi bir bitki olarak da tercih edilmektedir. Yerkürenin her alanında yetişme özelliğine sahip olan bamya, tam bir antioksidan kaynağıdır. İçerisinden çıkan yapışkan sıvıyı limon kullanarak yok edebilirsiniz. Bamyanın uygununu seçmek için çok ziyade olgunlaşmamış olanları tercih etmek, yemeklerin ülkü lezzetinde olmasını sağlayacaktır. Bamya ile enfes bir soğuk başlangıç hazırlamaya ne dersiniz?
BAMYA KIZARTMASI TANIMI:
GEREÇLER
Uzun bamya
Bulamak için;
Yumurta
karabiber
pulbiber
tuz
Mantolamak için;
Mısır unu
Kızartmak için;
Likit yağ
Servis için;
Yoğurt ve sarımsak

YAPILIŞI
Bamyaları bol suyun içerisinde yıkayarak saplarını kesin.
Daha sonra derin bir tabağa yumurtayı kırın. Başka bir tabağa ise mısır ununu koyun.
Yıkanan bamyaları evvel yumurtaya sonra mısır ununa bandırıp kızgın yağda pişirin.
Servise hazır hale gelen bamyaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökebilirsiniz.
Afiyet olsun...