iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ballı Cezerye Tarifi İçin Malzemeler
*1012 tane havuç
*1 su bardağı toz şeker
*12 tane petibör bisküvi
*1 yemek kaşığı dolusu bal
*İsteğe göre(ceviz, fındık, Antep fıstığı) eklenebilir
Üzeri için:
*Benmari usulü eritilmiş 34 parça çikolata
*1 su bardağı hindistan cevizi
Nefis Ballı Cezerye Tarifi Yapılışı Nefis mi nefis ballı çikolatalı, ağır olmayan sağlıklı da bir tarif Ağızlara layık ballı cezerye tatmak isteyenler buyurun tarifi şöyle
Öncelikle havuçları güzelce yıkayıp üç dört parçaya bölelim Üzerini geçecek miktarda su ile birlikte kaynayana kadar pişirelim Havuçlar hafif yumuşasın Yumuşayan havuçları rondodan geçirelim İyice ezilmesini sağlayalım Şimdi bu havuçları tencereye alalım üzerine toz şeker ekleyelim ve pişirmeye başlayalım Sulanacaktır Ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim Suyunun çekildiğini göreceksiniz Suyunu çekmeye başladığında 1 yemek kaşığı dolusu bal ekleyelim ve karıştıralım Tamamen suyunu çektiğinde ocaktan alalım soğumaya bırakalım Havuçlar soğurken biz de bisküvileri elimizle ya da blendırla ufalayalım Soğuyan havuç harcının içerisine dökelim Ve güzelce karıştıralım Şimdi şekil verme sırası İsterseniz elinizle top top yapabilirsiniz İsterseniz de benim gibi daire kesici yardımıyla mandalina büyüklüğünde parçalar alıp hafif elinizle bastırarak açıp kesebilirsiniz Sonra her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım Orta kısmını parmağımızla, şişe kapağıyla ya da herhangi bir eşyayla çukurlaştıralım Oluşturduğumuz çukura benmari usulü erittiğimiz çikolatadan dolduralım İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Artık servis yapabiliriz Afiyet olsun
??
*1012 tane havuç
*1 su bardağı toz şeker
*12 tane petibör bisküvi
*1 yemek kaşığı dolusu bal
*İsteğe göre(ceviz, fındık, Antep fıstığı) eklenebilir
Üzeri için:
*Benmari usulü eritilmiş 34 parça çikolata
*1 su bardağı hindistan cevizi
Nefis Ballı Cezerye Tarifi Yapılışı Nefis mi nefis ballı çikolatalı, ağır olmayan sağlıklı da bir tarif Ağızlara layık ballı cezerye tatmak isteyenler buyurun tarifi şöyle
Öncelikle havuçları güzelce yıkayıp üç dört parçaya bölelim Üzerini geçecek miktarda su ile birlikte kaynayana kadar pişirelim Havuçlar hafif yumuşasın Yumuşayan havuçları rondodan geçirelim İyice ezilmesini sağlayalım Şimdi bu havuçları tencereye alalım üzerine toz şeker ekleyelim ve pişirmeye başlayalım Sulanacaktır Ara ara karıştırarak kavurmaya devam edelim Suyunun çekildiğini göreceksiniz Suyunu çekmeye başladığında 1 yemek kaşığı dolusu bal ekleyelim ve karıştıralım Tamamen suyunu çektiğinde ocaktan alalım soğumaya bırakalım Havuçlar soğurken biz de bisküvileri elimizle ya da blendırla ufalayalım Soğuyan havuç harcının içerisine dökelim Ve güzelce karıştıralım Şimdi şekil verme sırası İsterseniz elinizle top top yapabilirsiniz İsterseniz de benim gibi daire kesici yardımıyla mandalina büyüklüğünde parçalar alıp hafif elinizle bastırarak açıp kesebilirsiniz Sonra her tarafını hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alalım Orta kısmını parmağımızla, şişe kapağıyla ya da herhangi bir eşyayla çukurlaştıralım Oluşturduğumuz çukura benmari usulü erittiğimiz çikolatadan dolduralım İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Artık servis yapabiliriz Afiyet olsun