iltasyazilim
FD Üye
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet ayva
Her yarım ayva için;
*Yarım çay bardağı şeker
*2 adet çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 5 su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri (ayvaların doğal yoldan kırmızı renk alması için)
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulur ve içindeki çekirdekleri bir kenara ayrılır
*Soyulup içi oyulan ayvalar limonlu suya konur
*Ayva kabukları tencerenin dibine serilir
*Ayvalar yıkanır ve tencereye yerleştirilir
*Üzerlerine yarımşar çay bardağı şeker de konur
*Ayvanın çekirdekleri, çubuk tarçın, karanfil ve su tencereye konur
*Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın orta gözünde kaynatılır
*Daha sonra en küçük göze alınır en kısık ateşte kapağı açılmadan 2 saat pişirilir (Ayvanın sertliğine göre süre değişebilir )
*Ocağın altı kapatıldıktan sonra soğutmadan uygun boyutta bir borcama ayvalar dizilir
*Tencerede kalan şerbette borcama eklenir
*Ayvaların üzerlerine birer yemek kaşığı şeker daha eklenir ve 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir (Fırına atmak isteğinize bağlı, dilerseniz atmayabilirsiniz)
*Süslemek için; kaymak ya da krem şanti En son da Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz ile süslenir
*6 adet ayva
Her yarım ayva için;
*Yarım çay bardağı şeker
*2 adet çubuk tarçın
*45 adet karanfil
*1 5 su bardağı su
*Ayvanın çekirdekleri (ayvaların doğal yoldan kırmızı renk alması için)
Nefis Ayva Tatlısı Tarifi Yapılışı
1
*Ayvalar soyulur ve içindeki çekirdekleri bir kenara ayrılır
*Soyulup içi oyulan ayvalar limonlu suya konur
*Ayva kabukları tencerenin dibine serilir
*Ayvalar yıkanır ve tencereye yerleştirilir
*Üzerlerine yarımşar çay bardağı şeker de konur
*Ayvanın çekirdekleri, çubuk tarçın, karanfil ve su tencereye konur
*Su kaynamaya başlayıncaya kadar ocağın orta gözünde kaynatılır
*Daha sonra en küçük göze alınır en kısık ateşte kapağı açılmadan 2 saat pişirilir (Ayvanın sertliğine göre süre değişebilir )
*Ocağın altı kapatıldıktan sonra soğutmadan uygun boyutta bir borcama ayvalar dizilir
*Tencerede kalan şerbette borcama eklenir
*Ayvaların üzerlerine birer yemek kaşığı şeker daha eklenir ve 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir (Fırına atmak isteğinize bağlı, dilerseniz atmayabilirsiniz)
*Süslemek için; kaymak ya da krem şanti En son da Antep fıstığı veya dövülmüş ceviz ile süslenir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.