
Nefis Ayva Tatlısı (Gıda Boyası Kullanmadan) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet ayva
- 1 yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı vişne suyu(kendi yaptığım vişne suyunu kullandım siz hazır kullanabilirsiniz)
- Ayvanın çekirdekleri
- 2 adet çubuk tarçın
- Krem şanti
Nefis Ayva Tatlısı (Gıda Boyası Kullanmadan) Tanımı Yapılışı
- Ayvaların kabuğu soyulur. İkiye bölünür ve ortası temizlenir.
- Yıkanır tencereye alınır.
- Her yarım ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker ilave edilir.
- Çekirdekleri ve tarçın eklenir.
- Su ve vişne suyu da eklenerek kapağı kapatılır.
- Ocağa alınır, evvel harlı ateşte kaynamaya başlayınca büsbütün kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirilir.
