Ne hoş bir dua bu dua 1548184066 1548184066 neguzelbirduabu5c543dee0fc3fneguzelbirduabu5c543dee0fc3f neguzelbirduabu5c543dee0fc3f ardına kadar okuyun pişman olmazsınız Cenâbı Adalet buyuruyor: “Rabbinize alçak gönüllüce ve için için dua edin (A’râf, 55) Rasûlullah (iddia) buyuruyor: Kime dua kapısı çözülmüş ise ona rahmet kapıları gevşemiş demektir Allah'a taleb edilen (dünyevî şeylerden) Allah'ın en çok sevdiği afiyettir Dua, inen ve hemen şimdi inmeyen her değişiklik (kötülük) için faydalıdır Kazayı sadece dua geri çevirir Öyle ise sizlere dua etmek gerekirTirmizî, Daavât 112 İbrahim Ethem tacı tahtı terk ediyor Seneler sonradan seyrü sülûkünü tamamladıktan sonra Belh şehrine her tarafta geliyor Kendi yaptırdığı camide yatsı namazı kılıyor Dışarıya sulu kar, yağmur, soğuk Şurada kıvrılayım da sabahleyin olunca giderimdiye düşünüyor Kayyum geliyor, camide saklandığı yerden buluyor, çıkarıyor Ne yapıyorsundiyor Müsaade et, şurada yatayım Sabah namazından daha sonra Belh'e gireceğimdiyor Kayyum bacağından tutuyor onu İbrahim Ethem, senin gibi çulsuzlar için yaptırmadı bu camiyidiyor ve bacağından sürükleye sürükleye, kafasını merenlere vura vura atıyor onu dışarıda İbrahim Ethem Ben bu camiyi yaptırdımdiyemiyor Çaresiz, şehre gidiyor Her taraf kapalı, yalnızca bir yer açık Bir fırın Kapıyı çalıyor ve sabaha değin oturma müsaadesi istiyor Orada çalışan emekçi, Geç oturdiyor Aradan biriki saat geçiyor Sabahleyin ezanı okunmaya başlıyor Okunduktan sonradan emekçi dönüyor Hoşgeldiniz, nereden gelip nereye gidiyorsunuz, isminiz nediyor İbrahim Ethem de Ben iki saattir burada oturuyorum, acilen mi geldi aklına sormakdiyor Fırıncı diyor ama: Ben bu fırında işçiyim İki çocuğum var, iki de yetime bakıyorum Ben onlara şimdiye değin haram lokma yedirmedim Senin geldiğin süre benim mesai saatim dahilindeydi Ezan okundu, mesaim bitti Seninle istediğin dek konuşabiliriz, şu anda kazancıma haram karışmaz İbrahim Ethem Sen ne güzel adammışsın Sen Allah'tan bir şey isteyip de olmadığı vaki oldu mu?diye soruyor Ben Allah'tan ne istediysem verdi Fakat Allah'tan bir şey istedim Onu bana vermedi Allah'a yalvardım, bana İbrahim Ethem'i göster diye, bana onu göstermedidiyor O Allah, o kadar bir Allah ki, diyor İbrahim Ethem, “İbrahim Ethem'i bacağından sürükleye sürükleye, kafasına vura vura getirir sana gösterir ve senin gözünün önünde ruhunu teslim ettirirdiyor ve Allah diyerek ruhunu teslim ediyor Altınoluk Dergisi Röportaj, 2000Mayis, Sayı:171, Sayfa:012