Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Nasrettin Hocanın Guzel Fıkraları

Nasrettin Hocanın Guzel Fıkraları
0
215

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Nasrettin Hoca Guzel Fıkralar

abdessiz kılmıştım

hoca bir gun ağacın altında namaz kılıyormuşnamazı bittiken sonra allahım sen duvamı kabul et demiş ağactaki adam etmem demişhoca:etmessen etme bende zaten abdessiz kılmıştım demiş

UZUNTUDEN NE YAPDIĞIMI BİLİYORMUYUM?

Birgun Nasrettin Hocanın karısı vefaat ederHoca karısı olunce yemeden icmeden kesilirBir kac gun ortalıklarda gorunmeyince komşuları merak ederVe ziyaret etmek icin Hocanın evine giderlerevde kimse yokturKomşuları evden ayrılacağında ahırdan gelen sesi duyarlarAhıra girdiklerin hocayı baldızı ile altalta ustuste gorurlerhoca neyapıyorsun dediklerin,Hoca cevap verir: AAHH komşular ben uzuntuden ne yaptığımı biliyormuyum

namaz

Nasrettin hoca namazını kılacakmış karısıda sofrayı kuruyormuş,kıblede sofraya doruymuşNasrettin hoca başlamış namazaNasrettin hocanın kedisi sofradan yemekler almaya calışıyormuş,Nasrettin hoca sinirlenmiş pismillahirrahmanirrahim demişNasrettin hocanın hamide diye kızı varmış,kızı kediye yemek vermeye başlamışNasrettin hoca eğilirken seni vallahi doverim hamide demiş

NASRETTİN HOCA'NIN ON LİRASI

hoca kahvede on lirasını kaybetmiş,onu arıyormuşHocayı bu şekilde goren birisi sormuş ona hocada parasını kaybettiğini soylemiş Adam cebinden on lirasını cıkarmış,hocaya vermiş Hoca adama elinin tersiyle bir tane vurmuş ve demiş ki: ''OYLE Kİ BULDUN PARAMIDA NEDEN BANA VERMEDİN?

RAHMET

Yamurlu bir gunde dışarıyı seyreden hoca bir komşusunun koşarak eve gittiğini goruralay etmek ister şoyle seslenirbre Allah'ın rahmetinden hic kacılır mı?Doğru soyluyorsun hoca der ve yuruyerek giderIslanan adam hocanın yağmurlu havadakoşarak eve gittiğini gorurHoca bana diyorsun neden Allah'ın rahmetinden kacarsın?Ben Allah'ın rahmetini ezmemek icin koşuyorum

DORT AYAKLI ORDEK

Bir gun, Nasrettin Hoca, camide bir vaaz veriyordu Cemaatten bir kışının esnediğini ve bir kısmının uyukladığını fark etti Bunun uzerine şoyle konuşmaya başladı: Bir sabah, Akşehir'den dışarı cıkmıştım Cayın kenarında dort ayaklı ordekler su iciyorlardı Dort ayaklı ordek sozunu işiten cemaat, gozlerini acarak Nasrettin Hoca'yı dikkatle dinlemeye başladı Bunun uzerine Nasrettin Hoca: Yahu! Siz nasıl adamlarsınız Deminden beri size vaaz ediyorum, uyukluyorsunuz da, kuyruklu bir yalan uydurunca hepinizin gozleri acıldı

ben yapacagimi bilirim

nasrettin hoca birgun pazarda alis veris yaparken heybesini pazarda biyerde unutur evegeldiyinde heybesini arar ama bir turlu bulamaz nasrettin hoca kara kara dusunurken aklina bir munzurluk gelir ve soyle der pazarin ortasina gecerek eeeee y millet duyduk duymadik demeyin ben heybemi kaybettim benim heybemi bana bulup getirin eyer bulamassaniz ben yapacagimi bilirim tabi koyluler telasa duserler nasrettin hoca bu neyapacagi bellimi olur neyse nasrettin hocanin heybesi bulunur bulunmasinaya nasrettin hocaya sorarlar hocam eyer heyben bulunmasaydi neyapacaktin sen bize hoca cevap verir bensize neyapabilirim yahu evde eski bir kilim vardi ondan kesip kendime bir heybe yapacaktim demis

dis agrisi

nasrettin hocanin disi cok felaket bi sekilde agriyormus hocaya demislerki hocam disciye gitsene hoca disciye gittimde kapaliydi demis cunki hoca disciden korkuyormus biaksam yatarken gine disi tutmus bagirtilarina komsusu uyanmis hayrola hocam ne oldu demis hoca disimin agrisi gene basladi demis komsusu hocayi disciye goturmus zorda olsa disini cektirmis hoca cok rahatlamis demiski ben aslinda disagrimin farkinda deyilimde dis benim farkimdaydi ondan boyle agriyordu demis aradan dirkac zaman gecmis hocayi disciye goturenin kafasi kotu bisekilde agriyomus hoca yanina yaklasarak sende doktordanmi korkuyon demis komsusu hayrola hocam diye cevbap verir hocada derki bak benim disim agriyodu cektirdim simdi agri sizi yok sende doktora git kafani cektir ne agrin kalir nede zizin demis nasrettin hoca

BİZ DE KİBİR YOKTUR

Nasreddin Hoca'ya yapılan şakalar tukenip bitmezdi Akşehir'liler bir gun Hoca'ya takılır ve sorarlar Hocam senin evliyalar katında ulu bir kişi olduğun soylenir aslı var mıdır? Hoca'nın boyle bir iddiası elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar; Her halde oyle olmalı Boyle kişiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanıtlar Hoca madem kabullendin goster bir mucize gorelim! Hoca; Pekala şimdi size bir numara yapalım der karşısında durmakta olan cınar ağacına; Ey ulu cınar cabuk yanıma gel! Tabii ne gelen ağac var ne giden Hoca yurumeye başlar ağacın yanına varır Akşehir'liler; Ne oldu Hoca ağacı getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce, Hoca; Bizde kibir yoktur, dağ yurumezse abdal yurur der

EŞEK KAYBOLUNCA

Nasreddin Hoca'nın eşeği kaybolunca arkadaşları uzulmuş ve eşeği aramaya koyulmuştu Hoca ise bunların arasında: Allah'a şukurler olsun, diye dolaşıyordu Arkadaşları dayanamadı: Hoca efendi biz uzuluyoruz ve eşeğini arıyoruz, sen ise şukurler olsun diye adeta seviniyorsun, bu ne haldir, deyince: Hoca: Ben, eşeğin kaybolmasını değil, eşeğin uzerinde ben olmadığıma şukrediyor seviniyorum Yoksa dort gundur ben de yitik olacaktım

NEREYE?

Nasreddin Hoca bir gun eşeğine binmiş Eşeğin inadı tutmuş Bir turlu eşeğin başını gideceği yone cevirememiş Bunu goren komşusu: Nereye gidiyorsun Hocam, diye sormuş Hoca'da: Eşeğin istediği yere, demiş

ALLAH BİLİYOR

Nasreddin Hoca bir cimri tanıdığının evine gittiğinde tanıdığı ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmiş Nasreddin Hoca bayat ekmeği dişi kesmeyince sinirinden balı kaşıkla yemeye başlamış Ev sahibinin gozu yerinden oynamış: Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanın icini sıyırır, demiş Nasreddin Hoca hic ses cıkarmadan balı bitirmiş ve: Kimin icinin sıyrıldığını Allah biliyor, demiş

2 kilo et

nasrettin hoca eve bir gun 2 kilo et alır ve karısına bunu akşama pişirmesini soylernasrettin hoca işe gidero sırada karısı hemen komşuları cağırır ve eti yerlerakşam eve gelirkarısına eti sorarkarısı kedi yedi derhoca kediyi tartar ve soyler kedi burdaysa et nerde

ben erkek adamım

bir gun hocaya sormuşlar: kac yaşındasın? hoca cevap verir: 45 derilahi hoca on yıl once sorduk yine 45 dedin nası olur hoca der ki ben erkek adamım soylediğim sozden caymam

DAMDA

Hoca cıkmış dam aktarırmışKapı calınmış bir anEğilmiş bakmış bir adamAdamda ne ust ne başPerişanMerak etmiş,sormuş:Kimi istedin? Seni hocam biraz aşağıya in İyi ama ağam işim acale Ne soyleyeceksen orda soyle Bir ricam var senden,kucuk bir ricamAşağıya insen ne olur HocamHoca herhalde iş muhim diyerek aşağıya inerAdam sorar: Ne var? Adam demişki Allah kazadan korusun derman aratmasın rabbim bir sadaka ver fakirim der Hoca bunları duyunca kuplere binerAma hoca kurnaz Derki hele yukarı gel biraz Ust tarafını orada soylersin Varınca ikiside dama Hoca donmuş adama demişki ALLAH VERSİN!

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt