iltasyazilim
FD Üye
nasıl barmen olunur
barmen olmak için
Barmenler değişik otellerde, misafir etme yerlerinde, restoranlarda ve cafebarlarda
tayin yaparlar Bu meslekte kadınların barmaid olarak çalışmaları epeyce yeni bir
durumdur Barmenlik eğitimi görebilen bir kimsenin iş bulma şansı yüksektir
Barmen veya barmaid almak isteyenlerin;
Bedence sağlıklı, dirençli, Ellerini tez ve ustalıkla kullanabilen, Başkaları ile iyi iletişim kurabilen, gülen, nazik, sabırlı, sır tutabilen Kendisini ve çevresini temiz ve ahenkli tutmaya itina belirten,kimseler olmaları gerekirSağlıklı irtibat kurabilen ve esprili edinmek,yabancı dil anlayışlı olmak başarıyı artırıcı özelliklerdir
IŞ EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Ülkemizde BarmenBarmaid olabilmek kişinin ayrıntılarıyla özel ilgisi doğrultusunda
gelişmektedir
Ulusal Eğitim Bakanlığına emrindeki örgün ve yaygın mesleki ve teknik ortaöğretim
kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanı bar dalında eğitimi verilmektedir
Üniversitelerin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarında, Iş
Yüksekokullarının Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinde Bar hizmetleri
konusunda dersler verilmektedir Keza; Turizm Bakanlığına emrindeki Turizm
Merkezlerinde açılan kurslarda, Türkiye Barmenler Derneğince düzenlenen
kurslarda, özel kuruluşlarda, dağıtılmış kurum ve kuruluşların çeşitli dönemlerde açmış
olduğu kurslarla da (Türkiye Iş Kurumu vb) bu mesleğin eğitimi verilmektedir *
barmen olmak için
Barmenler değişik otellerde, misafir etme yerlerinde, restoranlarda ve cafebarlarda
tayin yaparlar Bu meslekte kadınların barmaid olarak çalışmaları epeyce yeni bir
durumdur Barmenlik eğitimi görebilen bir kimsenin iş bulma şansı yüksektir
Barmen veya barmaid almak isteyenlerin;
Bedence sağlıklı, dirençli, Ellerini tez ve ustalıkla kullanabilen, Başkaları ile iyi iletişim kurabilen, gülen, nazik, sabırlı, sır tutabilen Kendisini ve çevresini temiz ve ahenkli tutmaya itina belirten,kimseler olmaları gerekirSağlıklı irtibat kurabilen ve esprili edinmek,yabancı dil anlayışlı olmak başarıyı artırıcı özelliklerdir
IŞ EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER
Ülkemizde BarmenBarmaid olabilmek kişinin ayrıntılarıyla özel ilgisi doğrultusunda
gelişmektedir
Ulusal Eğitim Bakanlığına emrindeki örgün ve yaygın mesleki ve teknik ortaöğretim
kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanı bar dalında eğitimi verilmektedir
Üniversitelerin Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokullarında, Iş
Yüksekokullarının Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümlerinde Bar hizmetleri
konusunda dersler verilmektedir Keza; Turizm Bakanlığına emrindeki Turizm
Merkezlerinde açılan kurslarda, Türkiye Barmenler Derneğince düzenlenen
kurslarda, özel kuruluşlarda, dağıtılmış kurum ve kuruluşların çeşitli dönemlerde açmış
olduğu kurslarla da (Türkiye Iş Kurumu vb) bu mesleğin eğitimi verilmektedir *