
Narlı Ejder Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Sütlü kısmı için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım çay bardağı mavi haşhaş
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı tozşeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı ve hindistancevizi
- Nar taneleri
Narlı Ejder Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye sütü irmiği şekeri nişastayı koyalım iyice karıştıralım göz göz olana dek pişirelim.
- Mavi haşhaşı ve vanilyayı katalım.
- 2 -3 dk pişirelim ocağı kapatalım.
- Mikser kabına alalım.
- Sonra tereyağını koyalım çırpıcı ile karıştıralım.
- Tart kalıbına streç yayalım.
- Pişirdiğimiz sütlüyü yayalım.
- Islattığımız kaşığın tersi ile düzeltelim.
- 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Sonra servis tabağın ters çevirelim.
- Streci alalım.
- Diğer tarafta narlı için olan malzemeleri tencereye alalım iyice karıştıralım.
- Sonra ocağı açalım göz göz olana dek pişirelim.
- Sütlü tartın orta kısmına çukur yerine narlı muhallebiyi yavaşça gezdirerek dökelim.
- 10 dk soğuduktan sonra süslemek için olanlarla süsleyelim.
- 2 saat soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım afiyet olsun.