iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Hamur:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
Dolgu:
200 g çilek
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Hamur:
Yumurta ve şekeri çırpın Şekerli vanilin, tuz, su, limon kabuğu rendesi ve unu ilave edip 12 dakika daha çırpın Bu hamurdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belirli aralıklarla birer yemek kaşığı koyun Bu hamurlara çiçek şekilleri verebilmek için kaşık yardımı ile ortalarından dış kenarlarına doğru belirli aralıklarla yayın
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 1015 dakika
Dolgu: Soğuttuğunuz çiçeklerin yarısının üzerlerine çilekleri dizin Tart jölesini toz şeker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerine sürün
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile 23 dakika çırpın Krema torbası ile çileklerin üzerine sıkın ve kalan çiçekleri bunların üzerine kapatın Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın
Hamur:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr Oetker Şekerli Vanilin
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 limon kabuğu rendesi
2 çay bardağı un
Dolgu:
200 g çilek
1 poşet Dr Oetker Tart Jölesi
2 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
1 poşet Dr Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı Dr Oetker Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Hamur:
Yumurta ve şekeri çırpın Şekerli vanilin, tuz, su, limon kabuğu rendesi ve unu ilave edip 12 dakika daha çırpın Bu hamurdan yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belirli aralıklarla birer yemek kaşığı koyun Bu hamurlara çiçek şekilleri verebilmek için kaşık yardımı ile ortalarından dış kenarlarına doğru belirli aralıklarla yayın
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 1015 dakika
Dolgu: Soğuttuğunuz çiçeklerin yarısının üzerlerine çilekleri dizin Tart jölesini toz şeker ve su ile ambalajdaki tarifine göre hazırlayın ve çileklerin üzerine sürün
Krem şantiyi 1,5 çay bardağı süt ile 23 dakika çırpın Krema torbası ile çileklerin üzerine sıkın ve kalan çiçekleri bunların üzerine kapatın Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın