bilgisayarci
FD Üye
Napolyon Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet milföy
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şekeri
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet muz
- Çilek olursa çok hoş olur (ben bulamadım sizler bulursanız kesinlikle ekleyin..)
Napolyon Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak donu çözülmüş milföyleri evvelden ısıtılmış fırında 200 derece 15 dakika pişirelim.
- Başka bir kapta ocağı açalım tereyağını eritelim unu ek edip süratli hızlı karıştıralım fazla kavurmayalım.
- 2 dakika kavurduktan sonra sütü azar azar ek edelim şekeri de ek edin daima karıştırarak pürüzsüz bir muhallebi elde edelim kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım.
- İlk olarak milföyü kesim modül yapalım kuplara birinci muhallebiden 1 kepçe koyalım, sonra muz akabinde milföy parçacıklarını koyalım.
- Ardından muhallebi en üste milföy parçacıkları gelsin bu formda gereçler bitene kadar yapalım. Soğuk servis yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.