Naneli Bezelye Corbası Tarifi
Naneli Bezelye Corbası yapılışı
Naneli Bezelye Corbası nasıl yapılır
Naneli Bezelye Corbası Tarifi Resimli
imagesnanelibezelyecorbasitarifiresimli5ad44a3e7ec87
MALZEMELER
500 gr bezelye
2 tane arpacık soğan
50 gr dilimlenmiş pastrıma
1,5 corba kaşığı tereyağı
1 tane gobek salata
1 cay fincanı krema
4 bardak et suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
2 dilim tost ekmeği
yarım kereviz
tuz
kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını kucuk kuplker halinde doğrayın gobek salatayı yıkayıp, iri parcalar halinde kesin 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyip karıştırarak kavurun
Bezelye, gobek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın kapağını kapatıp 2025 dakika kadar pişirin ve ılıklaşmaya bırakın karışımı mikser ile ezip tekrar ateşe alın
Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin tost ekmeklerini kucuk ucgenler halinde doğrayın Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın Corbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakalrı ve tane kırmızıbiber ile susleyerek sıcak olarak servis yapın
alıntı
Naneli Bezelye Corbası yapılışı
Naneli Bezelye Corbası nasıl yapılır
Naneli Bezelye Corbası Tarifi Resimli
imagesnanelibezelyecorbasitarifiresimli5ad44a3e7ec87
MALZEMELER
500 gr bezelye
2 tane arpacık soğan
50 gr dilimlenmiş pastrıma
1,5 corba kaşığı tereyağı
1 tane gobek salata
1 cay fincanı krema
4 bardak et suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
2 dilim tost ekmeği
yarım kereviz
tuz
kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
kereviz, pastırma ve arpacık soğanlarını kucuk kuplker halinde doğrayın gobek salatayı yıkayıp, iri parcalar halinde kesin 1 yemek kaşığı tereyağı tavada eritip soğan, kereviz ve pastırmayı ekleyip karıştırarak kavurun
Bezelye, gobek salata ve et suyunu ilave edip karıştırın kapağını kapatıp 2025 dakika kadar pişirin ve ılıklaşmaya bırakın karışımı mikser ile ezip tekrar ateşe alın
Krema ve ince doğranmış nane yapraklarını ilave edip, 20 dakika daha pişirin tost ekmeklerini kucuk ucgenler halinde doğrayın Kalan tereyağını tavada eritip ekmekleri kızartın Corbayı servis tabaklarına paylaştırıp kızarmış ekmek, nane yaprakalrı ve tane kırmızıbiber ile susleyerek sıcak olarak servis yapın
alıntı