
Nane Şerbeti Tanımı İçin Gereçler
- 15-20 kol nane
- 1 adet limon (limonlar küçük ise 2 tane)
- 1 çay bardağı şeker (tam dolmayacak)
- Su
Nane Şerbeti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Limonun kabuğunu rendeleyip şekerle birlikte cam bir kapta ovuyoruz.
- Güzelce yıkanan nanelerin yapraklarını ekleyip naneleri çok ezmeyecek biçimde şeker ve limon kabuklarıyla karıştırıyoruz.
- Limonun suyunu da üzerine sıktıktan sonra karışımın üzerini iki parmak geçecek kadar kaynamış su ekliyoruz.
- Kabımızın üstünü kapatıyor (kapak ya da kabın boyutuna nazaran hava sızdırmamasını sağlayacak rastgele bir şey) ve soğuyana kadar açmıyoruz.
- Soğuduktan sonra tadına bakarak şekeri arttırılabilir, kıvamına nazaran de soğuk su eklemesi yapılabilir.
- Karışımımızı süzdükten sonra şerbetimiz hazır.
Afiyet olsun.
*Şekerli tüketmek istemiyorsanız şekeri birinci etapta az koyup sonrasında tadına bakarak ekleme yapabilirsiniz.
*Soğuduktan sonra cam şişe ya da sürahi tercih edebilirsiniz. Plastikler tadını değiştirebilir.