Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler

Hoş geldin! kayracz tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler
0
149

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler nelerdir

Cevap: namazın insana kazandırdıkları ile ilgili ayetler

RAD SURESİ

22 Rablerinin rızasını galip gelmek arzusuyla sabrederler ve namazı doğruca kılarlar ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan gizli ve dobra dobra Allah yolunda harcarlar ve çirkinlikleri güzelliklerle yok ederler İşte bunlar, bu hayatın akibeti kendilerinin olacak olanlardır

IBRAHIM SURESİ

31 (Ey Muhammed!) İman eden kullarıma söyle: Namazı doğrudan doğruya kılsınlar, alışveriş ve dostluğun olmadığı bir günün gelmesinden önce, kendilerine verdiğimiz rızıktan açık ve dar (Allah için) harcasınlar
37 Rabbimiz! Ben çocuklarımdan bir kısmını namazı direkt olarak kılmaları için, senin Beyti Haram'ının yanında, ekinsiz bir vadiye yerleştirdim Artık sen de insanlardan bir kısmını onlara meylettir Ve onları bazı meyvelerle rızıklandır fakat şükretsinler
40 Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazını dosdoğru kılanlardan eyle! Ey Rabbimiz! duamı kabul et!

MERYEM SURESİ

31 Beni, nerede olursam olayım kutsal kıldı Hayatta bulunduğum müddetçe namaz kılmamı ve zekat vermemi emretti
55 Ailesine ve çevresine namaz kılmayı ve zekat vermeyi emrederdi ve Rabbinin katında hoşnutluğa ermişti
TAHA SURESİ
14 Şüphesiz ben Allah'ım, benden başka hiçbir ilâh yoktur Onun için bana kulluk et ve beni kutlamak için namaz kıl
132 (Ey Muhammed!) Ehline namaz kılmalarını emret, kendin de ona sabırla devam et Biz senden bir rızık istemiyoruz Seni biz rızıklandırırız Hoş akibet takva sahiplerinindir
ENBIYA SURESİ
73 Onları buyruğumuz altında (insanlara) dürüst yolu gösterecek önderler kıldık Kendilerine hayırlı işler yapmayı, namaz kılmayı, zekat vermeyi vahyettik Onlar bize kulluk eden kimselerdir

MÜ'MİNUN SURESİ
2 Onlar ancak, namazlarında huşû içindedirler
9 Ve onlar oysa, namazlarını muhafaza ederler

HAC SURESİ

35 Ama Allah anıldığı süre onların kalpleri titrer Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar
78 Artık namaz kılın, zekat verin, Allah'a sarılın O sizin sahibinizdir O ne hoş sahip ve ne güzel yardımcıdır!

NEML SURESİ
3 Ama o (müminler) namazı doğrudan doğruya kılarlar, zekatı verirler ve ahirete de kesinkes iman ederler

NUR SURESİ
37 Birtakım halk (Allahı tesbih ederler) fakat, ne ticaret ne de alış veriş onları Allah'ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar
56 Ayrıca namazı kılın, zekatı verin ve peygambere itaat edin ama rahmete eresiniz

RUM SURESİ

31 Başkasından geçerek her zaman O'na gönül verin ve O'ndan sakının Namaza devam edin ve müşriklerden olmayın

LOKMAN SURESİ

4 Onlar, namazı kılarlar, zekatı verirler, âhirete de kesinkes inanırlar
17 Yavrucuğum! Namazı kıl, iyiliği emret, kötülükten sakındır Başına gelenlere sabret, çünkü bunlar, azmi gerektiren işlerdendir

AHZAB SURESİ
33 Namazı kılın, zekatı verin Allah ve Resulü'ne itaat edin Ey ehli beyt! Allah sizden kiri tamir etmek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor

FATIR SURESİ
18 Ayrıca günah çeken bir kimse, başkasının günahını çekmeyecek; yükü ağır basan, onun yüklenilmesine çağırsa da ondan bir şey yüklenilmeyecek, isterse bir yakını olsun Lakin sen oysa o kimseleri sakındırısın fakat, gaybda Rablerinin korkusunu duyarlar, namazı içten kılarlar Temizlenen de sırf kendisi için temizlenir Nihayet dönüş Allah'adır
29 Allah'ın kitabını okuyan, namazı kılan ve kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık olarak verenler, şüphesiz batma ihtimali olmayan bir ticaret umarlar

UĞRAŞ SURESİ

13 Kuytu (özel) bir şey konuşmanızdan önce sadaka vermekten korktunuz da mı yerine getirmediniz? Lakin Allah da sizi affetti Şu halde namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve Resulüne itaat edin Allah, yaptıklarınızdan haberi olandır

MEARİC SURESİ

22 Fakat namaz kılanlar bunun dışındadır
23 Onlar oysa namazlarını aralıksız kılarlar
34 Namazlarına devam ederler *