nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Namaz Kılıyor musun?
Lütfen okuyun ve biraz düşünün
Niçin namaz kılmıyorsun???
namaz kılmamak için bir sebebin mi var yahut?
ne olabilir oysa namazdan kayda değer olan sebep???
dur ben tahmin edeyim:
namaz kılacak vaktin değil değil mi?
fakat onların da yoktu
ya bedir savaşına ne demeli:
savaş hiç durulmuyordu tersine gittikçe kızgınlaşıyordu, bu arada ikindi vakti çıkmak üzereydi, fakat kılacak zamanda yoktu karşında asgari on katın düşman vardı
kenara çekilipte namaza duramazdın, yada namazı kılmıyacaksın di mi kendimce en kolayı bu
ya onlar ne yaptı Peygamberimiz 300 kişilik ordusun ikiye ayırdı yarısı geriye çekildi diğer yarısıdaha ileri atıldı ve daha bir kuvvetle savaştı,
ve geriye doğru çekilenler Peygamberimizin imamlığında namazı kıldılar;bitince de digerleri ile yerdeğiştirip onlar savaşmaya başladı diğerleri geri çekilip namazı eda ettiler
sence onların zamanı varmıydı? ya da bunların
ama o vakit bu yoktu değil mi?
eee tek sebebin bu mu yani? başkaları da yok mu?
keza zaman bulsan bile nerde kılacaksın ama namazı yer yok ki evde değilsin zaten başka yerde değil değil mi?
sence onların yeri var mı?
buda tutmadı başka yokmu bahanen?
yada gezi yapıyosundur değil mi, kılacak yer değil ancak olsa kılardın
peki onların var mı?
bu da olmadı galiba?
yada fazla yoğunsundur, çok işin vardır hiç ayıracak vaktin yoktur değil mi?
onların da işi fazla ama bi on dakika ayırabiliyorlar
lakin senin bir dakikan bile değil değil mi?
bir düşün bakalım bu dek vakti ne için harcıyosun, dünyalık için değil mi?
iyi para kazanıyım, bakımlı yaşıyım, param pulum olsun hepsi bunun için mi?
bir daha düşün sen önce kim götürmüş bir kumaş parçasından başka bir şey, orada rahat etmek için kim biriktirebilmiş ya da götürebilmiş kazandıklarını?
oraya gittiğinde birincil sorulacak soru ne biliyor musun?
yaa o vakit ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadım diyemezsin, işim vardı diyemezsin yok mi?
belki şunu dersin: 'bu değin çabuk beklemiyordum ölümü yahut kılacaktım ileride namazımı kaza namazıda kılacaktım'fakat senin yaşın genç daha yaşlanınca kılarsın yok mi ayrıca o süre bol bol zamanında olacak,
ya yaşlanmazsan
ya sen namaz kılmadan, senin namazını kılarlarsa
*
Lütfen okuyun ve biraz düşünün
Niçin namaz kılmıyorsun???
namaz kılmamak için bir sebebin mi var yahut?
ne olabilir oysa namazdan kayda değer olan sebep???
dur ben tahmin edeyim:
namaz kılacak vaktin değil değil mi?
fakat onların da yoktu
ya bedir savaşına ne demeli:
savaş hiç durulmuyordu tersine gittikçe kızgınlaşıyordu, bu arada ikindi vakti çıkmak üzereydi, fakat kılacak zamanda yoktu karşında asgari on katın düşman vardı
kenara çekilipte namaza duramazdın, yada namazı kılmıyacaksın di mi kendimce en kolayı bu
ya onlar ne yaptı Peygamberimiz 300 kişilik ordusun ikiye ayırdı yarısı geriye çekildi diğer yarısıdaha ileri atıldı ve daha bir kuvvetle savaştı,
ve geriye doğru çekilenler Peygamberimizin imamlığında namazı kıldılar;bitince de digerleri ile yerdeğiştirip onlar savaşmaya başladı diğerleri geri çekilip namazı eda ettiler
sence onların zamanı varmıydı? ya da bunların
ama o vakit bu yoktu değil mi?
eee tek sebebin bu mu yani? başkaları da yok mu?
keza zaman bulsan bile nerde kılacaksın ama namazı yer yok ki evde değilsin zaten başka yerde değil değil mi?
sence onların yeri var mı?
buda tutmadı başka yokmu bahanen?
yada gezi yapıyosundur değil mi, kılacak yer değil ancak olsa kılardın
peki onların var mı?
bu da olmadı galiba?
yada fazla yoğunsundur, çok işin vardır hiç ayıracak vaktin yoktur değil mi?
onların da işi fazla ama bi on dakika ayırabiliyorlar
lakin senin bir dakikan bile değil değil mi?
bir düşün bakalım bu dek vakti ne için harcıyosun, dünyalık için değil mi?
iyi para kazanıyım, bakımlı yaşıyım, param pulum olsun hepsi bunun için mi?
bir daha düşün sen önce kim götürmüş bir kumaş parçasından başka bir şey, orada rahat etmek için kim biriktirebilmiş ya da götürebilmiş kazandıklarını?
oraya gittiğinde birincil sorulacak soru ne biliyor musun?
yaa o vakit ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadım diyemezsin, işim vardı diyemezsin yok mi?
belki şunu dersin: 'bu değin çabuk beklemiyordum ölümü yahut kılacaktım ileride namazımı kaza namazıda kılacaktım'fakat senin yaşın genç daha yaşlanınca kılarsın yok mi ayrıca o süre bol bol zamanında olacak,
ya yaşlanmazsan
ya sen namaz kılmadan, senin namazını kılarlarsa
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.