bilgisayarci
FD Üye
Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet başka sanıklara ise 18'er yıl mahpus cezası verilmesi kamuoyunda yansılara neden oldu. Toplumsal medyada reaksiyon yağan karara iktidara yakınlığıyla bilinen Habertürk gazeteci müellifi Nagehan Alçı'dan da sert reaksiyon geldi.
'Türkiye’de hiçbir şeye şaşırmamayı öğrendim sanırdım. Yanılmışım. Seyahat davasında mahkemeden çıkan dünkü karar beni şok etti. İnanamadım. Nutkum tutuldu. Elbette adaletli bir karar beklemiyordum. Ancak bu derece çok ve provokatif bir karar da beklemiyordum' diyen Nagehan Alçı yazısında şu tabirleri kullandı:
'Bu davada minareyi çalıp kılıf hazırlamak da yok. Büsbütün irrasyonel ve hiçbir mantıksal bağlamı olmayan bir karar. Bu kararda bir mantığa büründürme ve kamuoyunu ikna eforu bile yok. Türkiye’de yasama kurumu var, yürütme kurumu var lakin yargı kurumu olup olmadığından maalesef artık emin değilim.
"Tamamen uydurma bir dava süreci"
'Hakan Altınay da tıpkı Ekmekçi üzere gerçek bir özgürlükçü ve demokrattır. Ekmekçi, Hakan Altınay, Çiğdem Mater ve diğerleri… Bu isimlerin argüman edilen hataları işlemiş olma ihtimalleri yok! Kavala ile ilgili iddianame hakkındaki görüşlerimi aslında biliyorsunuz. Destekten mahrum, hukuksallıktan uzak, temeli zayıf, büsbütün uydurma bir dava süreci.
4,5 yılın sonunda bu türlü bir karar verilebilmiş olmasını sahiden aklım almıyor. Bu işte bir tuhaflık var. Burnuma garip kokular geliyor. Bu tuhaflığın ve garabetin perdesi kaldırıldığında hakikatin görüleceğine inanmak istiyorum'
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.