
Muzlu Yulaf Topları Tanımı İçin Materyaller
- 2-3 muz
- 1 su bardağı yulaf
- Aldığı kadar yulaf unu
- İstenilen kadar ceviz
- 2-3 yemek kaşığı hurma özü
- 4 yemek kaşığı chia
- 2 yemek kaşığı kakao
- Şekersiz ya da kakao oranı yüksek çikolata
- Eklenebilecek alternatif materyaller:
- Kuru kayısı
- Fıstık ezmesi
- Kuru incir
- Hindistan cevizi
- Kuru yaban mersini
- Keten tohumu
- Badem
- Fındık
- Badem unu
- Diyette değilseniz damla çikolata
Muzlu Yulaf Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu tanım diyet tatlı arayışında olanlara ilaç üzere gelecek. İstediğiniz gereçleri ekleyebileceğiniz bir tanım. Ben alternatif ekleyebileceklerinizi de yazacağım lakin temel olarak kesinlikle eklemeniz gerekenleri yazıyorum.
- Materyallerin ölçülerini göz kararı koyuyorum ancak tanımı birinci sefer deneyecekler için iddiası bir ölçü yazdım. Uymak zorunda değilsiniz. Hedefimiz topları yuvarlayabilecek kıvama getirmek. Chia kesinlikle koyun. İçinde şişiyor çok hoş bir lezzet katıyor.
- Muzları ezin sonra ceviz ve yulaf unu hariç tüm materyalleri robota atın. Sonra bir kaseye alın cevizleri ufalayıp atın. Yulaf ununu kıvamı yoğunlaşması için katıyoruz. Çok katı yapmayın.
- Elimizle yuvarlayıp buzluğa atalım. 15 dakika sonra çıkartıp erittiğimiz çikolataya bandıralım. Ölçü size bağlı. İsteyen öbür alternatif materyalleri ekleyebilir. Üstüne hindistan cevizi dökebilir. Sonra tekrar buzluğa.
- Yemek istediğiniz vakit çıkartıp 5-10 dakika beklemeniz kâfi. Afiyet olsun ????.