Muzlu Yaşpasta Tanımı İçin Materyaller
- 5 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağından fazla un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yarım çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 fiske un
- 2 su bardağı süt
- 1 paket muzlu puding
- 1 su bardağı süt
- 2 adet muz
- Damla çikolata
- Krem şanti
Muzlu Yaşpasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurta beyazını ve sarısını ayıralım.
- Yumurta akı ve tuzu krema olacak formda çırpalım.
- Yumurta sarısı şekeri rengi dönene kadar çırpalım su vanilya kabartma tozu kakao unu ekleyip çırpalım pürüzsüz kıvam alacak formda.
- Yumurta akını ekleyip spatula yardımıyla içerden üste yanlışsız karıştıralım.
- Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt açalım ve pandispanyamızı dökelim evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırına koyalım 40 dakika boyunca fırının ağzını açmadan pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından çıkarıp soğumasını bekleyelim.
- 2 su bardağı süte muzlu pudingi ekleyip ateşte koyu kıvam alacak biçimde pişirelim piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Kekimizi kesip ıslatalım ve kremamızdan ekleyip muz dilimleri koyalım.
- 1 kat muz 1 kat çikolata olacak biçimde ayarlayalım.
- En üste hazırladığımız kremşantiyi pürüzsüz olacak halde yayalım.
- Üstüne istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.