
Muzlu Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 fincan süt
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- Yarım litre süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 kaşık nişasta
- 1 kaşık un
- 1 parça margarin ( muhallebinin parlak görünmesi için )
- 1 adet muz ( muzlar küçük ise 2 adet kullanılabilir.)
- 1 avuç damla çikolata ( benmari usulü eritilip kullanılacak.)
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pandispanya için yumurta ve şekeri çırpalım. Süt ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra un ve kabartma tozunuda ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım.
- Kıvam alan hamuru yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dökelim.
- Önceden ısıttığımız 180°c deki fırınımızda 15 dk pişirelim. ( benim fırın hızlı pişirdiği için 15 dakika pişti. Siz kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz. )
- Pandispanyamız fırındayken muhallebimizi de hazırlayalım.
- Bir tencereye margarin hariç bütün malzemeleri koyup karıştıralım.
- Daha sonra ocağın üzerine alıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatıp içerisine margarini katıp karıştıralım. Daha sonra soğuması için bekleyelim.
- Pandisyanın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra içerisine muhallebi sürülüp muzlar dizilir. Daha sonra rulo yaparak şekil verilir. (ben muhallebinin yarısını içine yarısını üzerine sürdüm. Sizler isterseniz hepsini içerisine kullanabilirsiniz. ).
- Rulo pastamıza son şeklini vermek için benmari usulü erittiğimiz damla çikolata ile süsleyebilirsiniz.
Muzlu Rulo Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı