iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Parfe Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*23 kase kırılmış bisküvi
*3 adet muz
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 kaşık dövülmüş ceviz, fındık
Üstü için:
*2, 5 su bardağı süt
*1 paket *Dr Oetker çikolata sosu
Muzlu Parfe Tarifi Yapılışı Evdeki malzemeleri değerlendirmek için yaptığım bir tatlı Hem çok pratik hem de çok hafif Bir deneyin derim
Öncelikle 1 bardak sütle krem şantiyi bir kaba alıyoruz ve mikserle çırparak krem şantimizi hazırlıyoruz Sonra üzerine kırılmış bisküviyi, cevizleri, pudra şekerini ve minik minik doğradığımız 2 adet muzu ekliyoruz ve çok ezmeyecek şekilde malzemeler birbirini tuttuğuna emin olana kadar birkaç dakika yoğuruyoruz (karışımın yoğunluğuna göre bisküvileri artırıp azaltabilirsiniz ) dikdörtgen bir kabın içine streç film serip içine karışımın yarısını döküp düzleştiriyoruz üzerine dilimlediğimiz 1 adet muzu yerleştiriyoruz ve kalan karışımı da üstüne döküp biraz bastırarak düzleştirdikten sonra streç filmle üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat soğumaya bırakıyoruz O sırada çikolata sosumuzu hazırlıyoruz ve buzdolabından çıkardığımız tatlımızın üzerine döküp servis yapıyoruz
Afiyet olsun
*1 paket krem şanti
*1 su bardağı süt
*23 kase kırılmış bisküvi
*3 adet muz
*Yarım su bardağı pudra şekeri
*1 kaşık dövülmüş ceviz, fındık
Üstü için:
*2, 5 su bardağı süt
*1 paket *Dr Oetker çikolata sosu
Muzlu Parfe Tarifi Yapılışı Evdeki malzemeleri değerlendirmek için yaptığım bir tatlı Hem çok pratik hem de çok hafif Bir deneyin derim
Öncelikle 1 bardak sütle krem şantiyi bir kaba alıyoruz ve mikserle çırparak krem şantimizi hazırlıyoruz Sonra üzerine kırılmış bisküviyi, cevizleri, pudra şekerini ve minik minik doğradığımız 2 adet muzu ekliyoruz ve çok ezmeyecek şekilde malzemeler birbirini tuttuğuna emin olana kadar birkaç dakika yoğuruyoruz (karışımın yoğunluğuna göre bisküvileri artırıp azaltabilirsiniz ) dikdörtgen bir kabın içine streç film serip içine karışımın yarısını döküp düzleştiriyoruz üzerine dilimlediğimiz 1 adet muzu yerleştiriyoruz ve kalan karışımı da üstüne döküp biraz bastırarak düzleştirdikten sonra streç filmle üstünü kapatıp buzdolabında yarım saat soğumaya bırakıyoruz O sırada çikolata sosumuzu hazırlıyoruz ve buzdolabından çıkardığımız tatlımızın üzerine döküp servis yapıyoruz
Afiyet olsun