iltasyazilim
FD Üye
Muzlu Nişastalı Kurabiye (Lezzetinden Çatlayan) Tarifi İçin Malzemeler *
*125 gr tereyağı veya margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket muzlu puding
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*2 su bardağı nişasta
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 1 su bardağı)
Muzlu Nişastalı Kurabiye (Lezzetinden Çatlayan) Tarifi Yapılışı Lezzetli, mis kokulu, ağızda dağılan, deneyenlerin çok beğenip tarifini istediği nefis bir kurabiye…
Un hariç, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınır Elle yoğurduktan sonra azar azar aldığı kadar un ilave edilerek yoğrulur Yuvarlanıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fazla kızarmasına izin vermeden yaklaşık 20 ila 25 dakika pişirilir (Bu süre fırından fırına değişebilir O nedenle kontrollü şekilde pişirin Altı fotoğrafta da gördüğünüz gibi hafif kızardığında pişmiş demektir) Fırından çıkarıp, tepside soğutulduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilerek afiyetle tüketilir
Tarifte şeker kullanmıyoruz Pudingin içindeki şeker yeterli geliyor Çok tatlı sevenler biraz şeker ilavesi yapabilir Bana göre şekeri tam fakat tercih yinede sizin
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*125 gr tereyağı veya margarin
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 paket muzlu puding
*1 paket kabartma tozu
*1 yumurta
*2 su bardağı nişasta
*Aldığı kadar un(200 ml’lik bardakla 1 su bardağı)
Muzlu Nişastalı Kurabiye (Lezzetinden Çatlayan) Tarifi Yapılışı Lezzetli, mis kokulu, ağızda dağılan, deneyenlerin çok beğenip tarifini istediği nefis bir kurabiye…
Un hariç, oda ısısında yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeler yoğurma kabına alınır Elle yoğurduktan sonra azar azar aldığı kadar un ilave edilerek yoğrulur Yuvarlanıp, yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında fazla kızarmasına izin vermeden yaklaşık 20 ila 25 dakika pişirilir (Bu süre fırından fırına değişebilir O nedenle kontrollü şekilde pişirin Altı fotoğrafta da gördüğünüz gibi hafif kızardığında pişmiş demektir) Fırından çıkarıp, tepside soğutulduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilerek afiyetle tüketilir
Tarifte şeker kullanmıyoruz Pudingin içindeki şeker yeterli geliyor Çok tatlı sevenler biraz şeker ilavesi yapabilir Bana göre şekeri tam fakat tercih yinede sizin
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun