elektronikci
FD Üye
Muzlu Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet muz
- 2 paket kremşanti
- 2 çay bardağı soğuk süt
Muzlu Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şeker bir kaba alınır.
- Mikserle kabarana kadar çırpılır.
- Un ve kabartma tozu dışında diğer malzemeler eklenir ve karıştırılır.
- Un ve kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılır.
- Hamur yağlanmış fırın tepsisine dökülür.
- 5 dakika tepside bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
- 25 dakika fırın kapağını açmıyoruz.
- Daha sonra açıp kürdanla kontrol edilir.
- Kek soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kekin üzerinden ince dilim kesilir (daha sonra üzerine eklenecek) kremşanti ve soğuk süt çırpılır.
- Soğuyan kek sütle ıslatılır.
- Üzerine muz dilimleri dizilir.
- Kremşanti eşit şekilde üzerine sürülür.
- Kalan kek parçaları ufalanır ve kremşantinin üzerine eklenir.
Muzlu Köstebek Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.