teknolojiuzmani
FD Üye
Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 su bardağı şeker
- İsteğe bağlı 1 kase ufak çekilmiş ceviz
- İsteğe bağlı 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- İsteğe bağlı damla çikolata
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 4 adet muz
- 2 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane şekerli vanilin
- 3 tane yumurta
- 1 tutam tuz
- Pudra şekeri
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve tuz çırpılır içerisine şeker konulur ve tekrar güzelce çırpılır. Karışıma sıvı yağ, süt konur ve çırpılır.
- Kakao un kabartma tozu ve vanilin başka bir yerde elekten hepsi geçirilir ve karışıma eklenir karıştırılır.
- Ben içine ceviz hindistan cevizi ve damla çikolata da koydum dilerseniz yalnızca ceviz yahut fındık da koyabilirsiniz.
- İçerisine muzlar küçük dilimlenip içine atılır. Bu süreçte fırını fansız 180 derece ayarlayalım ve kalıbımızı çokça margarinleyip, üstüne unla kaplayıp buzdolabına kaldıralım.
- Hazırlanan karışım kalıba konur ve fırına atılır. Çıkarılan kek dilerseniz pudra şekeri serpilip servis edilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.