Muzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 bu bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 adet muz (küçüktü benim büyükse 2- 3 tane yeter)
- 3 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce muzları güzelce ezin hazırda beklesin.
- Yumurta ve şekeri 5 dakika mikser ile çırpın.
- Süt ezdiğiniz muzları ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin .
- En son un ve kabartma tozu vanilini karıştırın, yağlanmış tepsiye borcama vs. neye uygun görüyorsanız kek harcını dökün.
- 160 derecede evvelden ısıtılmış fırına koyun.
- 50 dk denetimli halde pişirin ,iyice kızarıncaya kadar dursun .
- Kürdan ile denetim edin ve keki çıkartın fırından afiyet olsun ???? isteyen istediği üzere süsleyebilir ben pudra şekeri serptim
????.