Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muzlu Kek

Muzlu Kek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
muzlu-kek.jpg

Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet yumurta
  • 2 olgunlaşmış muz
  • 1 su bardağına yakın şeker (Kendiniz ayarlama yapabilirsiniz)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3,5-4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Damla çikolata

Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Muzlarımızı bir kabın içine çatal yardımıyla ezelim. (hafif kararmış olacak. Kararmış muz olmazsa tadı ekşi olabilir. ).
  2. Üzerine yumurta, şeker koyup şeker eriyinceye kadar çırpalım.
  3. Yağ ve sütümüzü ekleyip karıştıralım.
  4. Bir sonraki kısmına dikkat edelim. ???? (Unu çabucak karıştırmıyoruz).
  5. Unu yavaş yavaş ek edelim. Sertliğini artırıp azaltabilirsiniz.
  6. Unu karıştırmadan üzerine evvel kabartma tozu sonra vanilin ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
  7. Pürüzsüz olması için çırpıcıyla çırpabilirsiniz ☘️.
  8. Damla çikolatalarımızı ekliyoruz. Çok koymayın. Üzerine de ekleyeceğiz.
  9. Kabımız az ölçüde yağ ile yağlıyoruz. Üzerine un serpiyoruz. Kek harcımızı döküyoruz.
  10. Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. ????Afiyet olsun ????
Not: Kekin pişip pişmediğini kürdan ile anlayabilirsiniz. Pak çıkıyorsa pişmiş demektir.

Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt