bilgisayarci
FD Üye

Muzlu Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta
- 2 olgunlaşmış muz
- 1 su bardağına yakın şeker (Kendiniz ayarlama yapabilirsiniz)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Damla çikolata
Muzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muzlarımızı bir kabın içine çatal yardımıyla ezelim. (hafif kararmış olacak. Kararmış muz olmazsa tadı ekşi olabilir. ).
- Üzerine yumurta, şeker koyup şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Yağ ve sütümüzü ekleyip karıştıralım.
- Bir sonraki kısmına dikkat edelim. ???? (Unu çabucak karıştırmıyoruz).
- Unu yavaş yavaş ek edelim. Sertliğini artırıp azaltabilirsiniz.
- Unu karıştırmadan üzerine evvel kabartma tozu sonra vanilin ekleyip yavaşça karıştırıyoruz.
- Pürüzsüz olması için çırpıcıyla çırpabilirsiniz
.
- Damla çikolatalarımızı ekliyoruz. Çok koymayın. Üzerine de ekleyeceğiz.
- Kabımız az ölçüde yağ ile yağlıyoruz. Üzerine un serpiyoruz. Kek harcımızı döküyoruz.
- Evvelce ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz. ????Afiyet olsun ????
Muzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı