iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
1, 5 paket petibör bisküvi
1 muz
1 elma
Yarım su bardağı fındık
Çikolata sosu için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığına yakın mısır nişastası
Üzeri için:
Fındık veya ceviz
Hazırlanışı
Merhabalar
Harika çok lezzetli bir tatlı tarifim var Ben çikolata sosunu kendi tarifime göre yaptım yarım ölçü, sitede çikolata sos tarifim var tam ölçülü Siz isterseniz hazır çikolata sosundan da yapabilirsiniz
Bisküvileri elimizle kırıp bir kaba alalım üzerine elmayı ve muzu rendeleyelim Cevizi katıp yoğuralım
Elimizle yuvarlayıp servis tabağına alıp dolaba kaldıralım
Çikolata sosu için:sütü, mısır nişastasını, şekeri, kakaoyu sos tenceresine alıp ocağın üzerine verelim Sürekli karıştıralım Dibi tutmasın Kaynayınca ocağı kapatalım ve çikolata sosumuzu soğutup tatlımızın üzerine dökelim üzerine iri kıyılmış ceviz veya fındık serpelim Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
1, 5 paket petibör bisküvi
1 muz
1 elma
Yarım su bardağı fındık
Çikolata sosu için:
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığına yakın mısır nişastası
Üzeri için:
Fındık veya ceviz
Hazırlanışı
Merhabalar
Harika çok lezzetli bir tatlı tarifim var Ben çikolata sosunu kendi tarifime göre yaptım yarım ölçü, sitede çikolata sos tarifim var tam ölçülü Siz isterseniz hazır çikolata sosundan da yapabilirsiniz
Bisküvileri elimizle kırıp bir kaba alalım üzerine elmayı ve muzu rendeleyelim Cevizi katıp yoğuralım
Elimizle yuvarlayıp servis tabağına alıp dolaba kaldıralım
Çikolata sosu için:sütü, mısır nişastasını, şekeri, kakaoyu sos tenceresine alıp ocağın üzerine verelim Sürekli karıştıralım Dibi tutmasın Kaynayınca ocağı kapatalım ve çikolata sosumuzu soğutup tatlımızın üzerine dökelim üzerine iri kıyılmış ceviz veya fındık serpelim Afiyet olsun
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.