
Muzlu Diyet Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 4 tane küçük uzunluk olgunlaşmış muz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- Yarım paket kabartma tozu
Muzlu Diyet Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Üretimi için muzların kabukları soyularak bir çatal yardımıyla ezilir.
- Benim kullandığım muzlar küçük boydu 4 tane kullandım siz 2 tane büyük uzunluk muzda kullanabilirsiniz.
- Tanımın imalinde aslında muz adedi değerli değil. Mantığı şu: kaç tane muz kullanırsanız kullanın hindistan cevizi ile yoğurmak.
- Ezdiğimiz muzların içerisine öteki bütün materyalleri de ek ederek hindistan cevizi ile yoğuruyoruz.
- Çok katı bir hamur olmayacak. Toparlanıp elle hal verilebilecek kıvama gelmesi kâfi.
- Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınarak yuvarlanır üzerinden yavaşça bastırılarak form verilir yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizilir .
- 170 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Yeterlice kızarmasından korkmayın.
- Soğuduktan sonra üzerine bitter çikolata gezdirebilirsiniz. Ben fıstık ezmesi gezdirdim.