teknolojiuzmani
FD Üye

Muzlu Çikolatalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 110 gram tereyağı oda sıcaklığında
- 2 büyük uzunluk yumurta
- 1 +3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1/4 (çeyrek) su bardağı esmer şeker
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 adet olgunlaşmış muz
- 1/3 sulandırılmış yoğurt
- İrice doğranmış 1,4 paket çikolata
- 1 paket irice doğranmış çikolata
Muzlu Çikolatalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muzu blendırdan geçirelim. Yumurta muz ve yoğurdu bir kabın içerisinde karıştıralım.
- Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyelim.
- Tereyağı toz şeker ve esmer şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Üzerine muzlu karışımı ve vanilyayı ek edip yalnızca karışana kadar çırpalım.
- Üzerine unlu karışımı ek edip mikserin en düşük ayarında yalnızca karışana kadar çırpalım.
- Çikolataları ek edip spatula ile dairesel halde karıştıralım.
- Kek kalıbına döküp üzerine çikolata kesimleri koyup 180 derece evvelce ısıtılmış fırında kürdan pak çıkana kadar pişirelim. Afiyet olsun.