
Muzlu Alman Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 2 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket krem santi
- 2 adet muz
- Pudra şekeri
Muzlu Alman Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Ocaktan alıp ilk sıcaklığı gittikten sonra krem şantiyi ekleyip iyice çırpalım ve soğuması için bir kenara alalım.
- Diğer tarafta pandispanyası için yumurta ve şekeri iyice çırpıp süt ,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip 5 dk daha çırpalım.
- En son olarak kabartma tozunu ve ununu ekleyip kek hamuru yapalım ve yağlanmış kelepçeli kalıbımıza döküp 180 °fırında 25 dk pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kekimizi soğuduktan sonra ikiye bölüp ortasına kremamızı ve doğramış olduğumuz muzları ekleyip üzerini diğer kat ile kapatalım.
- Üzeri için pudra şekeri serpip 1 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.